Bu site mahalleninin kabusu oldu

Ümraniye Şerifali Mahallesi Turgut Özal Bulvarı Hat Boyu Caddesi'nde bulunan...

Bu site mahalleninin kabusu oldu

Ümraniye Şerifali Mahallesi Turgut Özal Bulvarı Hat Boyu Caddesi'nde bulunan...

14 Haziran 2014 Cumartesi 14:59
Bu site mahalleninin kabusu oldu

Ümraniye Şerifali Mahallesi Turgut Özal Bulvarı Hat Boyu Caddesi’nde bulunan ve 2011 yılında kentsel dönüşüm için boşaltılan Vural Sitesi kaderine terk edilmiş durumda. Tinerci ve hırsızların mesken tuttuğu bu virane, mahalle halkına korkulu rüyalar yaşatıyor.

 

12,50 dönüm arazi üzerinde 230 daire ve 16 bloktan oluşan Vural Sitesi özel bir inşaat şirketi tarafından yeniden inşa edilmek üzere boşaltılmış. Yaklaşık iki senedir boş halde duran Vural Sitesi mahalle sakinlerini de hem görüntüsü ile hem de içinde yaşayanları ile rahatsız edip, korkutmakta. Esnafından mahallede yaşayan vatandaşlara kadar herkesin şikâyetçi olduğu Vural Sitesi’nin yıkımına ne zaman başlanacağı ise hala belirsizliğini korumakta. Biz de çok fazla şikâyet alan Vural Sitesi’ni Şerif Ali mahallesinde yaşayan vatandaşlara ve dairelerini veren mülk sahiplerine sorduk.

""

“Site yüzünden iki arabam çalındı!”

 

Hırsızlık olaylarına maruz kaldığını söyleyen Sebih Kurt adlı mahalle sakini, rahatsızlığını şu şekilde dile getirdi: “İki senedir burası harabe durumda. İçeride ne ararsan var. Tinerci, hırsız, başıboş burası... Mahallemizde güvenlik diye bir şey kalmadı. 40 senedir bu mahallede ikamet ediyorum. Daha öncesinde ne bir hırsızlık, ne bir kavga hiçbir şey olmazdı. Şimdi ise hırsızlıktan, kavgadan, gürültüden geçilmiyor. Çocuklarımızı iki metre ötemizdeki markete gönderemiyoruz. Tek başlarına dışarı çıktıklarında bile aklımız onlarda kalıyor.. Hırsızlık olayları o kadar arttı ki benim iki tane arabam çalındı. Bangok 2005TC1 34DY7129 plakalı arabam kapımın önünden çalındı.”

 

Mahallede esnaflık yapan ve işlerinin bu görüntü ve yaşanan olaylar yüzünden durgunlaştığını ifade eden Orhan Eroğlu ise, “Burada uzun zamandır esnaflık yapıyorum. Bu site bu hale gelmeden önce gayet sakin bir mahalleydik. Burası boşalıp, bu hale gelince bütün serseriler, başıboşlar buraya doldu. Güven diye bir şey kalmadı. Bir an önce buranın temizlenmesini ve eski huzurlu günlerimize dönmek istiyoruz” dedi.

 

Sitenin önünde ki yolu sürekli kullanmak zorunda kalan Hülya Kaya da başından geçenleri şöyle dile getirdi: “Bu mahallede oturuyorum ve sitenin önündeki bu yolu işim gereği sürekli kullanıyorum. Huzurumuz, güvenliğimiz kalmadı. İçerisi ne olduğu belirsiz şahıslarla dolu. Daha bugün işyerime giderken bir adam tarafından sözlü tacize uğradım. Önceki rahatlığımızdan huzurumuzdan eser kalmadı. Ya burayı yıksınlar ya da bir çare bulsunlar.”

 

İsmini vermek istemeyen mahalle sakini yaşlı bir amca da şahit olduğu bir olayı şöyle anlattı: “Birkaç ay önce burada marketten çıkan bir çocuğu telefonunu almak için öldüresiye dövdüler. Gasp olayları arttı. Güven kalmadı. Burası 10 senede geçse yapılmaz hiç umudum yok.”

""

“Buranın ne zaman yıkılıp inşaata başlanacağı belli değil”

 

Daire sahiplerinden Yasemin Yedigözoğlu da dairesini boşaltmak istemediği halde yapılan baskılar yüzünden boşaltmak zorunda kaldığını söyledi. Yedigözoğlu, “İçerisi tinerci dolu. Direndim, uzun bir süre çıkmadım ama içerisi tinerci dolunca artık yaşanılamaz bir hal alınca çıkmak zorunda kaldım. Herkes anlaşmayı imzaladı ama ben ve benim gibi birkaç komşum güvenmediğimiz için imzalamadık. Ama artık yaşanamaz duruma gelince imza atıp, çıkmak zorunda kaldık. Çok zor durumdayım şuan kiraya çıktım. Yüklenici firma kiramızı karşılamıyor. Neymiş evler yıkıldıktan sonra karşılayacaklarmış ama buranın ne zaman yıkılıp, inşaata başlayacağı belli değil. Daha ben evimi boşaltmadan kapımızı bacamızı sökmeye başladılar. Evime hırsız girdi.  Eşyalarımın çoğunu alamadan apar topar, kaçar gibi çıkmak zorunda kaldım” dedi.

""

“Şu an kiramız ödenmiyor mağdur durumdayız”

 

Vural Sitesi’nde otururken iki tane dairesi olan ve rahat bir hayat süren Emine Demirbaş ise kirada mağdur edildiklerini ifade etti. Demirbaş,“Biz siteden çıkalı 6 ay oldu. Ben sitenin tam karşısındaki apartmanda oturuyorum her gün görüyorum neler döndüğünü. Dairelerin içinde ateş yakıyorlar, içki içiyorlar, tiner çekiyorlar... Ya burayı bir an önce yapsınlar ya da bize, ‘başınızın çaresine bakın’ desinler. İnşaatın başlamama sebebi olarak dükkân sahiplerini gösteriyorlar. Dükkân sahipleri dükkânlarının yerine dükkân istiyor. Yüklenici firma da dükkân değil ev vermek istiyor bu yüzden anlaşamıyorlar. O yüzden başlamadı inşaat diyorlar” dedi.

 

 

 

Son Güncelleme: 14.06.2014 14:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72