Aydos ormanlarında korkutan yangın

Kartal Aydos Ormanı'nda çıkan yangın kontrol altına alındı.

Aydos ormanlarında korkutan yangın

Kartal Aydos Ormanı'nda çıkan yangın kontrol altına alındı.

03 Temmuz 2018 Salı 11:00
Aydos ormanlarında korkutan yangın

Kartal Aydos Ormanı'nda saat 04.05'te yangın çıktı. İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ilk müdahale saat 04.15'te yapıldı. Çalışmalara itfaiye ekiplerinin yanı sıra söndürme helikopteri, orman genel müdürlüğünden 60 orman itfaiyesi katıldı.

"Helikopter ile müdahale edildi"

Ormanlık alanda çıkan yangın kısa sürede ormanın diğer bölümlerine de yayılırken olay yerine gelen, ekipleri çevrede ki istasyonlardan takviye ekip istedi. Olay yerine Yakacık İtfaiyesi, Sultanbeyli İtfaiyesi, Büyükbakkalköy İtfaiyesi, Yenidoğan İtfaiyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri müdahale etti. Öte yandan yangına, havadan helikopter yardımı ile de müdahale edildi.

"Üç saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alındı"

Yangına yaklaşık 20 itfaiye aracı ve 50'den fazla itfaiye personeli ile müdahale edildi. İtfaiye ekipleri yaklaşık 3 saatlik çalışmalarının ardından yangını söndürdü.

Yangın saat 06.30 sıralarında kontrol altına alındı. Ekipler soğutma çalışmasına başladı. Bölgede 5 yaşındaki sahil ağaçlarından oluşan 2 hektar ormanlık alanda zarara yol açan yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

Son Güncelleme: 06.07.2018 10:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72