Ali Kılıç işçilerini de mağdur etti! Yüzlerce işçi belediye kapısına dayandı!

Belediye-İş Sendikası’na üye işçiler, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine Maltepe Belediyesi önünde eylem yaptı.

Ali Kılıç işçilerini de mağdur etti! Yüzlerce işçi belediye kapısına dayandı!

Belediye-İş Sendikası’na üye işçiler, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine Maltepe Belediyesi önünde eylem yaptı.

05 Mart 2019 Salı 14:32

Mesele işçi olunca ‘para yok’

Başkanlık döneminde elde ettiği devasa malvarlığı ile gündemden düşmeyen Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç söz konusu işçiler olunca, ‘Para yok’ diyor. Sendikal haklarını alamayan ve toplu iş sözleşmesi görüşmesinde anlaşma sağlamayan yüzlerce işçi Maltepe Belediyesi’ne yürüdü. Slogan ve kortejler eşliğinde belediye kapısını dayanan işçiler, basın toplantısı yaparak haklarını aradı.

“Lüks yaşamlarından taviz vermeyenler

Bizden taviz bekliyor”

Burada bir basın toplantısı düzenleyen Belediye-İş Sendikası üyeleri “Biz Maltepe Belediyesi işçileri olarak karda, yağmurda, güneşin altında, her türlü ağır çalışma koşullarının altında çalışarak görevimizi ve işimizi hakkıyla yerine getiriyoruz. Ancak bunun karşılığını alamıyoruz. Mesele işçinin hakkını hukukunu gözetmeye geldiğinde başından beri işçinin maaşında bin lira krizden dolayı erime olurken ve krizi yaratanlar da bizler değilken taviz vermemiz isteniyor. Kimse lüks yaşamından, konforundan taviz vermezken, bizim sene başından bu yana eriyen maaşımızdan taviz vermemiz bekleniyor. Bunun üzerine bir şey konmayacağı söyleniyor. Bunu da bu şekilde kabul etmemiz bekleniyor. Bunu bizim bu şekilde kabul etmemiz mümkün değil” diye tepkilerini dile getirdiler.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Geriden Gelen 2019-03-05 17:13:33

Krizi biz yaratmadık ama bizim taviz vermemiz isteniyor demiş işçiler. İşçilerin ve ülkedeki diğer tüm çalışanların rahat bir şekilde yaşamalarını isteyen birisiyim. Fakat maltepe belediyesinin de devletten aldığı bir ödenek var. Devlet hiçbir devlet kurumuna şu anda ödenek vermiyor, buna hastaneler de dahil. Ayrıca belediye başanının da devletten gelen parayı kendi cebine attığını düşünmüyorum, öyle olsaydı çoktan tepesine binerdi hükümet. İşçilerin belediyeye yürümek yerine doğrudan Ankara'ya yürümeleri gerekirdi. Ya da seçimlerde bu krizleri yaratanlara cevap vermeleri gerekirdi. Şu anda belediye önünde böyle toplanarak hiçbir yere varamazlar, oy verme zamanı geldiğinde de yine gidip krizi yaratanlara oy verirler.

banner3

banner72