10 milyon TL aranıyor!

Zeytinburnu Belediyesi’nin konser ve sanat organizasyonlarını yapan firma kantarın topuzunu kaçırmış. Ortada yaklaşık 10 milyonluk organizasyon ihalesi var. Ancak konser organizasyonlarının maliyeti bilenmezken, belediyenin ne kadar zarara uğratıldığı merak ediliyor.

10 milyon TL aranıyor!

Zeytinburnu Belediyesi’nin konser ve sanat organizasyonlarını yapan firma kantarın topuzunu kaçırmış. Ortada yaklaşık 10 milyonluk organizasyon ihalesi var. Ancak konser organizasyonlarının maliyeti bilenmezken, belediyenin ne kadar zarara uğratıldığı merak ediliyor.

05 Aralık 2017 Salı 15:18
10 milyon TL aranıyor!

İŞİN BAŞLANGICI BİLE FİYASKO

Zeytinburnu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ‘01.01.2017 - 31.12.2017’ Tarihleri Arası Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi İle Gençlik Merkezi’nin İşletilmesini 9.968.140,00 TL ile bir firmaya veriyor. Dakika bir gol bir ilk fiyasko ortaya çıkıyor. İşin başlangıcı 01.01.2017 olarak gözükmesine karşın, sözleşmenin imzalandığı tarih ise 15.02.2017.

REKABET ŞARTLARINA AYKIRI

Teknik şartname incelendiğinde; yaklaşık maliyetin nasıl belirlendiği ve isteklilerin nasıl teklif vereceği belirsizdir. Örneğin, Teknik şartnamenin 3.1. sunucu maddesinde “İhale dönemi içerisinde yapılacak olan çeşitli programların sunumunu yapmak üzere Cemalettin Tül, Selahattin Kocaarslan, Bilal Şaner vb. isimlerden sunucu görevlendirmesi yapılacaktır” düzenlemesine yer verilmiştir. Bu haliyle, kimin geleceği belli olmadığından rekabetin nasıl sağlanacağı belirsizdir. Yaklaşık maliyeti ve isteklilerin tekliflerini belirleyen oldukça fazla bu yönde program yapılması planlandığından, rekabetin belirsizlik nedeniyle sağlanması mümkün değildir:

İLACIN MUADİLİ OLUR DA SANATÇININ OLUR MU?

Yine teknik şartname incelendiğinde konser sanatçılarından yapılacak hizmet alımlarında da ciddi belirsizler bulunmaktadır: ‘Sanatçının muadilinin (eşit, denk) getirilmesi söz konusu olabilecek!’ maddesi ise ihalenin kara kutusu gibi. Teknik şartnamede aşağıdaki ifade yer almaktadır:

Meydan Konserleri Zeytinburnu halkının sosyal ve kültürel hayatlarına katkıda bulunmak amacıyla 01.01.2017 - 31.12.2017 tarihleri arasında Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nin önünde yer alan Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanı’nda konser organizasyonları yapılacaktır. İdarece belirlenen ve aşağıda zikrolunan isimler ya da muadilleri, idarenin bilahare belirteceği tarihlerde konser organizasyonları yapmak yüklenici firmanın sorumluluğundadır.

Sanatçılar; Yavuz Bingöl, Ebru Gündeş, Maher Zahin, Sagopa Kajmer, Ferhat Göçer, Farid Farjad, Sami Yusuf vb. isimler ile konser organizasyonları gerçekleştirilecektir.

Her sanatçının kendi hayran kitlesi ve ayrı bir alanı bulunmaktadır. Bir sanatçının diğerinin muadili olması maliyet ve hizmet açısından mümkün değildir.

İHALE HİZMET ALIMI, AMA MAL ALIMI DA VAR!

İdari şartname incelendiğinde, mal alımlarının da yapılacağı anlaşılmaktadır. Ancak ihale mevzuatında mal alımı ile hizmet alımı aynı dosya içinde ihale edilememektedir. Yüzlerce kalemlik işlerde mal alımı ve hizmet alımı birbirine karışmış durumda. Kısaca yaklaşık 10 Milyon TL’lik organizasyon ihalesi bilinmezliklerle dolu. Teknik şartname incelendiğinde bu durum açıkça görülüyor. Belediyenin ne kadar zarara uğratıldığı teknik bir inceleme ile ortaya çıkacaktır.

Son Güncelleme: 05.12.2017 15:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72