Uyanık özel hastanelere ARTIK DUUR

Acil, kanser, yoğun bakım gibi hizmetlerden yasak olmasına rağmen ek ücret alan özel hastanelere, Sosyal Güvenlik Kurumu müfettişleri ‘dur' dedi.

Uyanık özel hastanelere ARTIK DUUR

Acil, kanser, yoğun bakım gibi hizmetlerden yasak olmasına rağmen ek ücret alan özel hastanelere, Sosyal Güvenlik Kurumu müfettişleri ‘dur' dedi.

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Uyanık özel hastanelere  ARTIK DUUR

Acil, kanser, yoğun bakım gibi hizmetlerden yasak olmasına rağmen ek ücret alan özel hastanelere, Sosyal Güvenlik Kurumu müfettişleri ‘dur' dedi. 80 hastaneye 15 milyon lira para cezası uygulandı.

Acil, kanser, yoğun bakım gibi hizmetlerden yasak olmasına rağmen ek ücret alan özel hastanelere, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) müfettişleri ‘dur' dedi. Yapılan denetimlerde 21 hastaneye uyarı cezası verildi, 80 hastaneye 15 milyon liranın üzerinde idari para cezası uygulandı. Ceza yiyen özel hastanelerin büyük oranda Ümraniye ve Kadıköy bölgesinden olduğu yönünde bilgiler geliyor.

 Özel ve vakıf hastanelerinin alabilecekleri farkların Bakanlar Kurulu tarafından belirlendiğini söyleyen SGK Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Hasan Çağıl, “Hastaneler ‘Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu'nca belirlenen sağlık hizmetleri bedelinin en fazla yüzde 70'ine kadar ilave ücret alabilir. Özel hastaneler ile yapılan sözleşmede; belirlenen orandan daha fazla ilave ücret alınması yasak olup alınması halinde cezai hükümler bulunmaktadır” dedi.

 Kendisinden haksız yere fark ücreti talep edilen vatandaşların dilekçeyle SGK'ya başvurmasını isteyen Çağıl, vatandaştan haksız yere para alanlara dönük denetim ve incelemelerin süreceğini belirtti. Kurum tarafından belirlenen sağlık hizmetlerinden herhangi bir ilave ücret alınamayacağına dikkat çeken Hasan Çağıl, Sağlık Uygulama Tebliği'nde fark ücreti ödenmeyecek tedavilerin sıralandığını söyledi.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3