Sosyal medyadan sosyal sorumluluk hareketi

Sosyal medyadan sosyal sorumluluk hareketi

17 Mart 2013 Pazar 18:02
Sosyal medyadan sosyal sorumluluk hareketi

Sosyal medya, "Minik Eller Üşümesin" kampanyasıyla binlerce çocuğun ellerini tutacak

Batıda bahar yüzünü gösterse de doğuda devam eden kış mevsimi bölge halkına zor günler yaşatmaya devam ediyor. Sosyal medya fenomenleri ve Kızılay İstanbul Şube Başkanlığı iş birliğiyle yürütülen "Minik Eller Üşümesin" kampanyasıyla, kış aylarında zor şartlarda okuyan 12 bin öğrencinin hayatının kolaylaştırılması amaçlanıyor.

Sosyal medya fenomenleri TwitPrensi, cumlecik, TwitPrensesi  ve  selcukgedikkaya,  doğu illerinde zor şartlarda okula gitmeye çalışan öğrencilerden gelen istek ve görüntülere kayıtsız kalmadı. Karda terlikle okula giden, montları ve botları olmadan kilometrelerce yol yürüyen, defteri, kalemi ve çantası olmayan çocukların yaşadıklarını sosyal medyada paylaşan fenomenler, Kızılay İstanbul Şube Başkanlığı'nın da desteğini alarak "Minik Eller Üşümesin" kampanyasını başlattı. Çocukların çığlıklarına sessiz kalmayan sosyal medya kullanıcıları ve Mng Kargo,  LCWaikiki, Trendyol, Flo Ayakkabı, Watads   Urgan Ayakkabıcılık gibi Türkiye'nin öncü firmaları güçlerini birleştirerek 13 ilde 12 bin öğrenciye ulaştırılacak giysi ve kırtasiye setleri hazırladılar. Hazırlanan eşyalar  Batman, Şırnak, Şanlıurfa, Muş, Bingöl, Amasya, Sivas, Ağrı, Mardin, Diyarbakır, Iğdır ve Afyon'daki minik sahiplerine ulaştırılmak üzere yola çıkarıldı.

Kızılay Marmara Bölge Afet Yönetim Merkezi'nde toplanan yardımlar gönüllüler tarafından paketlendi ve tırlara yüklendi. Kızılay Genel Başkan Vekili Hasan Karahan, Kızılay İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım, TwitPrensi, cumlecik, TwitPrensesi,  selcukgedikkaya ve çok sayıda sosyal medya kullanıcısının katıldığı törenle yola çıkan tırların, yardım malzemelerini iki sonra sahiplerine ulaştırması hedefleniyor.  

 

Son Güncelleme: 17.03.2013 18:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3