Necmi Tanyolaç'a vefa

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, duayen gazeteci Necmi Tanyolaç'ı...

Necmi Tanyolaç'a vefa

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, duayen gazeteci Necmi Tanyolaç'ı...

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Necmi Tanyolaç'a vefa

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, duayen gazeteci Necmi Tanyolaç'ı kaldığı huzurevinde ziyaret etti.

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, bir süredir Çekmeköy Çamlıca Huzurevi'nde kalan duayen gazeteci Necmi Tanyolaç'ı ziyaret etti. Başkan Poyraz, spor basınının öncü isimlerinden biri olan ve Türk basınında yüzlerce isim yetiştiren Tanyolaç'a halini hatırını sordu. Başkan Poyraz, Çekmeköy'ün tertemiz doğasında arkadaşlarıyla güzel günler geçirdiğini ifade eden Tanyolaç ile futbol üzerine kısa bir sohbet yaptı.  Tanyolaç'ın eski anılarını anlattığı sohbet, dinleyenlere kimi zaman neşeli, kimi zaman hüzünlü anlar yaşattı.

 Fenerbahçe'nin sorulması üzerine Tanyolaç, “Fenerbahçeliyiz, söyleyin futbolculara, Fenerbahçe Derneklerine ziyaretime gelsinler. Aziz Yıldırım ziyaretime gelse bayram olur” dedi. Tanyolaç, 1976 yılında piyasaya çıkan, hatıraları ve köşe yazılarının bulunduğu  ‘Arka Pencere' kitabını huzurevinin kitaplığından alarak, Başkan Poyraz'a gösterdi ve bu kitabın yeniden basılmasını istediğini söyledi.

Tanyolaç, Başkan Poyraz'a hangi takımı tuttuğunu sorup Galatasaraylıyım cevabını alınca, “Neyse seni de idare edeceğiz artık” diyerek etrafındakileri kahkahaya boğdu. Başkan Poyraz, huzurevi bahçesinde kısa bir yürüyüş yaptığı duayen gazeteciye sık sık ziyarete geleceklerini ve onunla bir maça gitmek istediğini söyledi.

Başkan Poyraz'ın ziyaretinden büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Necmi Tanyolaç, vefasından dolayı teşekkür etti.

1928 yılında İskeçe'de doğan Tanyolaç, 1950 yılında gazeteciliğe başladı. TSYD'nin kurucularından olan Tanyolaç 1970-1972 ve 1981-1984 yılları arasında Genel Başkanlık yaptı. Yirmi sene aralıksız Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Tanyolaç Zaman, Son Posta, Tercüman, Spor, Milliyet, Sabah, Yeni Asır, Fotospor, Meydan gazetelerinde yazar ve yönetici olarak çalıştı. Tercüman Gazetesi Spor Sorumlu Müdürü, Güneş Gazetesi Spor Yönetmeni, başkan vekili görevlerinde bulundu.

 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3