Meteoroloji uyardı: Önce bahar, sonra kış

Meteoroloji uyardı: Önce bahar, sonra kış

17 Mart 2013 Pazar 18:02
Meteoroloji uyardı: Önce bahar, sonra kış

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava sıcaklığının perşembe ve cuma günü 6-12 derece arasında artacağını, hafta sonu ise yurt genelinde ise 10-15 derece düşeceğini bildirdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ani sıcaklık değişimine ve lodosa karşı uyarıda bulundu. Hava sıcaklıklığınınperşembe ve cuma günü 6 ile 12 derece arasında artış göstereceği, hafta sonu ise hava sıcaklığında 10-15 derece arasında düşüş yaşanacağı bildirilen açıklamada, vatandaşların tedbirli olması gerektiği ifade edildi.

Açıklamada, "Rüzgarın yurdun iç kesimlerinde saatte 40-60 kilometre arasında, 
güneyinde ise 70-90 kilometre arasında esmesi bekleniyor. Cuma günü Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve KaradenizBölgelerinde güney ve güneybatı yönlerinden fırtına ve iç kesimlerinde kuvvetli fırtına beklendiğinden çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, ulaşımda aksamalara karşı vatandaşın dikkatli olması gerekmektedir" denildi.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada ayrıca, cuma günü ülkenin batısında, cumartesi 
yurt genelinde meydana gelebilecek yağışların özellikle İç Ege, Göller Bölgesi, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Marmara'nın güneyi ve Batı Karadeniz'de kuvvetli olacağının tahmin edildiği ve sel ile su taşkınlarına karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

Son Güncelleme: 17.03.2013 18:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72