Kartal Belediyesi'nden Ücretsiz Muayene Hizmeti

Kartal Belediyesi'nden Ücretsiz Muayene Hizmeti

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Kartal Belediyesi'nden Ücretsiz Muayene Hizmeti

 

 Kartal Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde yer alan poliklinikte ücretsiz hasta muayenelerine devam ediliyor. İş başvurusu, öğrenci, sporcu, ehliyet ve evlilik raporlarının yanı sıra sosyal güvencesi olan hastalar kuruma nüfus cüzdanı ile gelip kayıt yaptırarak, poliklinik doktorları tarafından ücretsiz muayene olanağından yararlanıyor. Doktorun gerekli bulması halinde hemşire, röntgen veya laboratuar birimlerinden de vatandaşa hizmet veriliyor. Dört yılda 126 bin 418 kişi, 2012 yılında 26 bin 039 kişi belediye poliklinikte muayene oldu. 2012 yılında laboratuar hizmetleri kapsamında 2 bin 159 kişi tahlil,12 bin 324 kişi de tetkik için kuruma başvurdu. Doktor reçetesi ile gelen vatandaşlara ücretsiz hemşirelik hizmetinden de 5 bin 23 kişi yararlandı. 65 yaş üzeri, yatalak, Kartal'da yaşamakta bulunan 857 kişiye evde hemşirelik hizmeti sağlandı. Röntgen biriminde 2 bin 205 vatandaşa sağlık raporu, 2 bin 487 vatandaşa röntgen çekimi hizmeti verildi. Kartal'da ikamet eden ALO AMBULANS 586 99 99 no'lu telefon arayan 1125 vatandaşa, iki adet hasta nakil aracı ile yardımcı olundu. Kartal Belediyesi dört ayrı evrede 2012 yılında “Tüp Bebek Seminerleri” düzenleyerek yurttaşları konu hakkında bilinçlendirdi.

 

""

Yıl Boyu Ücretsiz Sünnet

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz “Mesleğim gereği yaşamım insan sağlığı üzerine çalışma ile geçti. Belediye Başkanı olduğumda da bu konunun önemine inanarak arkadaşlarımıza sağlık birimimizle ilgili düşüncemi yansıttım. Sağlık hizmetleri arasında önemsediğim bir konu da sünnet idi.  Geçtiğimiz yıllarda ve günümüzde de kimi belediyelerin gündeminde olan ‘toplu sünnet' uygulamalarına karşı önemli bir projeyi hayata geçirdik. Tüm Kartallılar herhangi bir gelir düzeyi ön koşulu ileri sürmeden ilçede bulunan anlaşmalı olduğumuz sağlık kuruluşlarında çocuklarını ücretsiz sünnet yaptırabiliyor. Hijyenik olmayan şartlarda yapılan toplu sünnet uygulamaları, çocuklarımızın tüm yaşamlarını fiziksel, ruhsal olarak olumsuz yönde etkileyecektir. Sünnetin çocukların yaşamında bir evre ve kesit olarak düşündüğümüzde dahi bu uygulamanın sadece geleneksel değil oldukça teknik bir gerçekliğiyle de yüzleşirsiniz. Şöyle düşünün, Türkiye nüfusunun yarısı erkek ve niceliksel olarak Müslüman, yani sünnet operasyonu geçiriyor. Toplu sünnetlerde teknik açıdan çok sayıda steril alet bulundurma gibi bir durum söz konusu değildir. Eldeki steril aletler ilaçlanarak bir sonraki operasyon için kullanılmaktadır;  kullanılacak aletlerin ilacın etkisiyle steril olması için belirli bir zamana ihtiyaç vardır. Ancak toplu sünnet uygulamalarında bu süreye riayet edilmesi imkân dâhilinde değildir. Böylesi bir teknik durumun, çocuklarımızın Hepatit B-C, vb birçok bulaşıcı kan hastalığına neden olacağını bilmek zorunluluğu doğmaktadır.  Marmara Bölgesi'ndeki 230 belediyenin yarıştığı ve Marmara'nın en iyi projelerinin seçildiği, desteklendiği ‘Örnek Belediyecilik Proje Yarışması'nda ilçe belediyeleri arasında “Sosyo-Ekonomik ve Kültürel Projeleri” dalında  “Yıl Boyu Sünnet” Projesiyle ödüle layık görüldük. Yıl boyu ücretsiz cerrahi sünnet kampanyasıyla gözettiğimiz halk sağlığına dönük uygulamaların genel sağlık politikası kapsamına alınmasını amaçlıyoruz. Kampanyamızı, geniş kesimlere ulaştıracak farklı platformlara taşıyoruz” dedi.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3