İnşaat atıkları yeniden beton üretiminde kullanılabilecek

Pendik Belediyesi, TÜBİTAK ile inşaat atıklarının yeniden...

İnşaat atıkları yeniden beton üretiminde kullanılabilecek

Pendik Belediyesi, TÜBİTAK ile inşaat atıklarının yeniden...

26 Şubat 2013 Salı 11:17
İnşaat atıkları yeniden beton üretiminde kullanılabilecek
Pendik Belediyesi, TÜBİTAK ile inşaat atıklarının yeniden değerlendirilmesine yönelik bir proje üzerine çalışıyor. Buna göre, inşaat atıkları yeniden beton üretiminde kullanılabilecek. Böylece belediye, molozların temizlenmesi için kaynak harcamayacak.

Pendik Belediyesi, TÜBİTAK işbirliği ile gerçekleştirdiği çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda gerçekleştirilecek projeleri görüşmek üzere 3'üncü toplantı gerçekleştirildi. Oldukça verimli geçen toplantıda özellikle çevreye yönelik yeni teknolojiler üzerine görüş alışverişinde bulunuldu. Bunlardan biri de inşaat atıklarının yeniden değerlendirilmesine yönelik proje oldu. Konuyla ilgili bilgi veren Malzeme Enstitüsü'nden Dr. Esin Günay, inşaat atıklarının yeniden beton üretiminde kullanılabileceğini bunun da çevrenin yanı sıra molozları kaldırmak için ayrı bir enerji harcayan belediyelere yarar sağlayabileceğini söyledi.  

Yeni temizlik maddesi, konteynırlarda kullanılacak

Toplantıya katılan Prof. Dr. Kerim Allahverdi; ‘Lidar Tekniğiyle Aerasol ve Gaz Formundaki Kirliliklerin Tespiti' konulu sunumunda geliştirdikleri cihazı tanıttı. Prof. Dr. Allahverdi,  söz konusu cihazla havadaki zehirli gazların, kimyasalların ve kötü kokunun kaynağının anlık olarak tespit edilebileceğini belirtti.   Öte yandan TÜBİTAK Kimya Enstitüsü tarafından gönderilen temizlik maddesinin geliştirilip Pendik'teki çöp konteynırlarında kullanılmasına karar verildi. Ayrıca Çevre ve Temizlik Müdürlüğü, TÜBİTAK yetkililerinden kaldırımlarda çıkan otların çevreye zarar vermeden ortadan kaldırılmasını sağlayabilecek bir kimyasalın yapılması talebinde bulundu. 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3