Eğitimini ‘BELNET' ile tamamladı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın talimatıyla 2007 yılında..

Eğitimini ‘BELNET' ile tamamladı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın talimatıyla 2007 yılında..

22 Temmuz 2013 Pazartesi 12:23
Eğitimini ‘BELNET' ile tamamladı

 

Üniversite Eğitimini ‘BELNET’ ile Tamamladı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın talimatıyla 2007 yılında hayata geçirilen ‘Belnet İnternet ve Bilgi Erişim Merkezleri Projesi’ çocuklara ve gençlere eğitim alanında önemli katkılar sağlamaya devam ediyor. Belnet Hizmetleri’nden faydalanan öğrencilerden biri olan Havva Uluyurt, şubeden gerçekleştirdiği uzaktan eğitim ile Anadolu Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği bölümünü başarıyla tamamladı, yüksek lisans için araştırmalara başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışıyla 2007 yılında her yaştan İstanbullunun sosyal gelişimini sağlamak, son teknolojiye sahip bilgisayarları ve alt yapısı ile modern, ferah, konforlu ortamlarda halka bilişimin tüm imkanlarını sunmak için kurulan Belnet İnternet ve Bilgi Erişim Merkezleri, çocuklara ve gençlere eğitim alanında büyük kolaylıklar sağlıyor. İBB Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Belnet Şubeleri, özellikle uzaktan eğitim ve açık öğretim üniversitelerinden yararlanan gençlerin eğitimine büyük katkı sağlıyor. 

Tuzla’dan Silivri’ye İstanbul’un 29 İlçesinde 64 şubede 105 personel ve 1300’ü aşkın son teknoloji bilgisayarla haftanın 7 günü 09.00-18.00 ücretsiz olarak internet hizmeti sağlayan Büyükşehir’in markalaşmış hizmeti Belnet Şubeleri’ne gelen gençler, derslerine burada çalışıyor, soru çözerek sınavlara hazırlanıyor, ödevlerini yapıyor ve interneti en faydalı şekilde değerlendiriyorlar. 

""

‘Belnet Olmasa Okulu Bitiremezdim”

Belnet Hizmetleri’nden yararlanan öğrencilerden biri de Havva Uluyurt. Kağıthane Hürriyet Mahallesi Belnet Şubesi’nden faydalanan Havva Uluyurt, aldığı bu hizmet ile Anadolu Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği bölümünü bir yıl erken tamamlayarak 3 yılda başarıyla mezun oldu. Her gün Belnet Şubesi’ne geldiğini ve rehber öğretmeninin çizdiği plan doğrultusunda düzenli olarak derslerini takip ettiğini ifade eden Havva Uluyurt, “Üniversiteyi kazandığım gün Belnet’e gelmeye başladım. Her sabah 10.00’da şubeye gelip kapanana kadar faydalandım. Burada ders çalıştım, ödevlerimi yaptım, soru çözdüm, sınavlara hazırlandım. Danışman hocalarımın verdiği ödevleri Belnet’te hazırladım. Sisteme yüklenen dersleri burada dinledim. Hatta proje ödevlerimi ve staj dosyalarımı da burada tamamladım. Bir yılda 22 ders verdim. 4 yıllık olan Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü’nü kredilerimi erken tamamlayarak 3 yılda bitirdim. Belnet olmasa bitiremezdim” dedi. Şu anda ikinci üniversiteye de başladığını belirten Uluyurt, “İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Tarih Bölümü’ne devam ediyorum. Onu da Belnet Şubesi’nden takip ediyorum. Hatta yüksek lisans için de araştırma yapıyorum. Umarım yüksek lisans eğitimimi de Belnet sayesinde tamamlayacağım. Bize bu hizmeti sağlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesine ve Başkan Kadir Topbaş’a çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. 
Online Akıllı Dershane, Üniversiteye Açılan Kapı Oldu
Ücretsiz üyelik sistemi ile çalışan ve günde ortalama 7 bin kişiye hizmet veren Belnet şubelerinin müdavimlerini çoğunlukla çocuklar ve gençler oluşturuyor. Birçok öğrenci Belnet Şubeleri’ne gelerek ücretsiz olarak ödev çıktılarını alabiliyor, ders çalışabiliyor, araştırma yapabiliyor ve sınavlarına burada hazırlanabiliyor. Özellikle lise çağındaki öğrencilerin yoğunlukla kullandığı Belnet Şubeleri’ne üye olanlar ‘Akıllı Dershane’ uygulamasından da yararlanabiliyor. 

İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Kültür Dershanesi işbirliğinde hayata geçirilen ‘Akıllı Dershane’ uygulaması ile öğrenciler ücretsiz olarak üniversite sınavına hazırlanabiliyor. Geçen yıl ücretsiz online dershane hizmetinden faydalanan Muhammet Fatih Adak (İstanbul Üniversitesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği), Mustafa Aydınlı (Ahmet Yesevi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği), Tuğçe Çopur (Erciyes Üniversitesi Matematik Öğretmenliği), Abdullah Özer (Anadolu Üniversitesi Dış Ticaret), Semih Genç (İstanbul Üniversitesi Sosyoloji) ve Enis Akça (Celal Bayar Üniversitesi Makine Teknikerliği) üniversiteyi kazanma başarısı gösterdiler. Ayrıca Belnet Şubeleri’nden faydalanan birçok öğrenci Türkiye’nin çeşitli üniversitelerine yerleşmeyi başardı. Belnet Şubeleri’nin yanı sıra gezici Belnet Otobüsü ile de, İstanbul’un en yoğun meydanlarında ücretsiz internet ve bilişim hizmeti verilmekte.

 

Son Güncelleme: 22.07.2013 12:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3