Çekmeköy Belediyesi 2012 yılı bütçesi kabul edildi

Çekmeköy Belediye Meclisi, performans değerlendirmesi yaptığı toplantıda...

Çekmeköy Belediyesi 2012 yılı bütçesi kabul edildi

Çekmeköy Belediye Meclisi, performans değerlendirmesi yaptığı toplantıda...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Çekmeköy Belediyesi 2012 yılı bütçesi kabul edildi

Çekmeköy Belediye Meclisi, performans değerlendirmesi yaptığı toplantıda 2012 bütçesini de kabul etti.

Çekmeköy Belediye Meclisi, yeni belediye binasının meclis salonunda yoğun bir gündemle toplandı. Meclis Üyelerinin tam kadro katıldığı oturumun Başkanlığını Meclis 1. Başkan Vekili İsrafil Kahraman yaptı.

Oturumda Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, bütçe değerlendirmesi yaptı. Sözlerine; “Çekmeköy halkının bize emanet ettiği paranın doğru zamanlarda, doğru işler için harcamış olmanın huzurunu yaşıyoruz” diyerek başlayan Başkan Poyraz şöyle devam etti; “2009 yılı bütçemiz 65 milyonken bütçe gerçekleşme oranı % 55 olmuştu. 2010 yılı bütçemizi 2009 yılı bütçemize göre % 4 artırarak 67,5 milyon lira olarak hedeflemiştik. 2010 yılı bütçe hedefimizi yaklaşık %90 oranında gerçekleştirdik. 2011 yılı bütçemizi ise 2010 yılı bütçemize göre % 15 artırarak 78 milyona çıkardık. Bu yıl bütçe gerçekleşme hedefimiz %95 seviyesinde olacaktır. 2012 yılı bütçemizi önceki yıla göre % 30 artırarak 102 milyona çıkardık. Bir yılda öngördüğümüz bütçe artış oranı bazı arkadaşlarımızca çok bulunabilir. Ancak İstanbul'un parlayan yıldızı olan Çekmeköy'ümüze yakışan da budur. Önceki yıllarda nasıl bütçe hedeflerimizi % 90 civarında tutturduysak bu yıl da tutturacağız.”

Performans değerlendirmesi yapmak için kürsüye gelen Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Çetin de konuşmasında; “2012 yılı performans programında 2010-2014 stratejik planında belirlenmiş tüm stratejik amaç ve stratejik hedeflere yer verilmiştir. 2010-2014 stratejik planımızda belirlenmiş tüm hedeflerimizi belirli bir program dahilinde gerçekleştiriyoruz. 2012 yılı performans programında bir yandan ilçemizin temizliğinin sağlanması, park-bahçe yeşil alanların yol ve kaldırımların bakım onarımlarının sağlanması, belediye çalışmalarının aksamadan yürümesini sağlayan mali hizmetler, bilişim altyapısı ve destek hizmetlerine yönelik rutin ama yapılması zorunlu işleri etkin, verimli ve kaliteli bir şekilde yapma hedefleri ortaya konulurken, bir yandan da modern bir şehir için olmazsa olmaz olan şehir planlama çalışmaları çerçevesinde, var olan imar planlarının revizyonu olmayanların yapılması, planda olmasına rağmen fiziken var olmayan yolların açılması gibi ilçemizin yaşam kalitesini artırmayı amaçlayan hedefler belirlenmiştir. 2012 yılı performans programı ve bütçesine belediyemizin mali yapısı potansiyel gelirleri analiz edilerek 102 milyon liralık bir mali kaynak / bütçe hedefi öngörülmüştür. Dolayısıyla da performans programında yer alan hedeflerin öz mali kaynaklarımızla yapılabilen hedefler olmasına özen gösterilmiştir” dedi.

Son olarak AK Parti grubu adına söz alan Meclis Üyesi Salih Kırcı ve şahsı adına söz alan Meclis Üyesi Sait Yurttapan da yaptıkları konuşmalarda belediye Meclisi'nin olumlu çalışmalarını aktardılar. Son olarak yapılan oylamada Çekmeköy Belediyesi 2012 yılı bütçesi oy çokluğu ile kabul edildi.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72