Spor Şenlikleri 3 branşta devam etti

Bu yıl basketbol heyecanıyla başlayan Okul Spor Şenlikleri; Voleybol, Geleneksel Çocuk Oyunları ve Kaymakamlık Kupası Atletizm Kros Yarışları’yla devam etti. 3 branşta düzenlenen yarışlarda 1.609 sporcu öğrenci madalya alabilmek için yarıştı.

Spor Şenlikleri 3 branşta devam etti

Bu yıl basketbol heyecanıyla başlayan Okul Spor Şenlikleri; Voleybol, Geleneksel Çocuk Oyunları ve Kaymakamlık Kupası Atletizm Kros Yarışları’yla devam etti. 3 branşta düzenlenen yarışlarda 1.609 sporcu öğrenci madalya alabilmek için yarıştı.

26 Ocak 2018 Cuma 12:00
Spor Şenlikleri 3 branşta devam etti

Pendik Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen Okul Spor Şenlikleri, 3 branşla devam etti. İlk olarak basketbol müsabakalarıyla başlayan ve yıl boyunca devam edecek spor şenliklerinde öğrenciler; Voleybol, Geleneksel Çocuk Oyunları ve Kaymakamlık Kupası Atletizm Kros Yarışları’nda madalya için kıyasıya mücadele etti. Kılıçaslan Ortaokulu Spor Salonu, Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu Spor Salonu, Şehit Burhan Öner Spor Kompleksi ve Yenişehir Mesire Alanı’nda gerçekleşen oyunlarda 1.609 öğrenci yarıştı.

Mendil kapmaca ve yakan top oynadılar

Unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunlarını yeni nesle hatırlatmak amacıyla Okul Spor Şenlikleri kapsamında gerçekleşen Geleneksel Çocuk Oyunlarında öğrenciler yarışma heyecanı ve eğlenceyi bir arada yaşadı. Mendil kapmaca ve yakan top kategorilerinde oynanan oyunlar Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu Spor Salonu ve Şehit Burhan Öner Spor Kompleksi’nde yapıldı. 1.068 öğrenci yarıştığı oyunlarda mendil kapmacada 2. sınıflarda Öğretmen İbrahim Öztürk İlkokulu, 3. sınıflarda Buhara İlkokulu ve 4. sınıflarda Yıldırım Beyazıt İlkokulu şampiyon oldu. Yine yakan topta 3. sınıflarda Mareşal Fevzi Çakmak İlkokulu, 4. sınıflarda Mahir İz İlkokulu, Genç Kızlarda Alparslan Anadolu Lisesi ve Genç Erkeklerde Alparslan Anadolu Lisesi birinci olmayı başardı.

Fatma Gözen Eralp Ortaokulu damgayı vurdu

Okul Spor Şenlikleri kapsamında düzenlenen Kaymakamlık Atletizm Kros Yarışları’nda ilçe genelinde okuyan öğrenciler, ferdi ve takım halinde şampiyon olabilmek için yarıştı. Yenişehir Mesire Alanı’nda yapılan yarışmalara 54 okuldan 253 sporcu katıldı. Turnuvaya Fatma Gözen Eralp Ortaokulu damgayı vurdu. Küçükler, Yıldızlar ve Gençler Kategorilerinde yapılan yarışmalar sonunda ferdi sıralamada Küçük Erkeklerde Cemile Çopuroğlu Ortaokulu’ndan Rojad Yılmazlar ve Küçük Kızlarda Fatma Gözen Eralp Ortaokulu’ndan Yağmur Çevik şampiyonluk ipini göğüsledi. Yıldız Erkeklerde Fatma Gözen Eralp Ortaokulu’ndan Yasin Kaya ve Yıldız Kızlarda yine aynı okuldan Tülin Ektaş birinci oldu. Genç Erkeklerde Abdurrahman Gürses Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden İbrahim Güzel ve Genç Kızlarda Velibaba Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Sultan Can birincilik madalyasının sahibi oldular.

Voleybolda 24 takım mücadele etti

Küçük Kızlar ve Küçük Erkekler Kategorisinde oynanan Voleybol Turnuvası’nda 24 takım ve 288 öğrenci mücadele etti. Kılıçaslan Ortaokulu Spor Salonu’nda yapılan maçlarda sporcuları istekli ve azimli olması dikkatlerden kaçmadı. Birbirinden çekişmeli maçların oynandığı turnuvanın sonunda kızlarda Atatürk Ortaokulu; erkeklerde ise Fethi Gemuhluoğlu Ortaokulu şampiyon oldu.

Heyecan devam ediyor

Basketbol heyecanıyla başlayan ve Voleybol, Geleneksel Çocuk Oyunları ve Kaymakamlık Kupası Atletizm Kros Yarışları’yla devam eden Okul Spor Şenlikleri kapsamında yıl boyunca 11 farklı branşta turnuva düzenlenecek. Spor şöleni önümüzdeki gün ve aylarda masa tenisi, futsal, futbol, badminton, tekvando, güreş, hentbol ve satranç yarışmalarıyla devam edecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3