Sancaktepe Belediyespor'un güreşteki atakları sürüyor

2011 yılı Mart ayında büyükler serbest güreş takımını kuran Sancaktepe...

Sancaktepe Belediyespor'un güreşteki atakları sürüyor

2011 yılı Mart ayında büyükler serbest güreş takımını kuran Sancaktepe...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Sancaktepe Belediyespor'un güreşteki atakları sürüyor

2011 yılı Mart ayında büyükler serbest güreş takımını kuran Sancaktepe Belediyespor terfi liginden 2. lige yükselerek elde ettiği başarılarla spor kamuoyunun dikkatini çekmeyi başardı. Bu yılda yaptığı 6 milli güreşçi transferi ile güreşte ligin en güçlü takımı olmayı hedefliyor.

Transfer çalışmalarını aralıksız sürdüren ve güçlü bir takım kurmayı başaran Sancaktepe Belediyespor,  6 milli güreşçiyi transfer ederek renklerine bağladı. 27 Ağustos Pazartesi Günü Sancaktepe Hakan Şükür spor tesislerinde gerçekleştirilen imza töreni ile güreş takımına katılan 6 yeni güreşçi önümüzdeki sezon Sancaktepe Belediyespor mayosunu giyecek. 

İmza töreninde bir konuşma yapan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem; “Bizim görevimiz, sosyal belediyecilik alanında Sancaktepe'nin ve Türkiye'nin aydınlık geleceği için spor alanında Türkiye'yi temsil edecek zeki, ahlaklı, azimli, gayretli, başarılı, kararlı gençleri yetiştirmektir. En büyük sorumluluğumuz, Sancaktepe Belediyespor hizmetleri nezdinde, yetenekli ve başarılı sporcuları keşfetmek, bunları yetiştirerek Türk sporuna kazandırmak, Ata sporumuz güreşte geleceğin Dünya ve Olimpiyat Şampiyonlarını Sancaktepe ilçemizden çıkarmaktır” dedi. Erdem, yeni transferlerin Türk güreşine hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Başkan Erdem'in basın açıklamasının ardından  imza törenine geçildi. Başkan Erdem'in, Sancaktepe Belediyesi Güreş Kulübü kadrosuna kattığı 6 milli güreşçi, yeni sözleşmelerini imzalayarak olimpiyat ve dünya şampiyonluğu için sözü verdi.

Başta, “İstanbul 2011 Dünya Güreş Şampiyonası”nda Türkiye'yi temsil edecek milli güreşçiler; 55 kiloda Ahmet Peker, 60 kiloda Ersin Çetin, 96 kiloda Serhat Balcı  kırmızı beyaz mayo ile minderde ter dökecek. Kulübün yeni transferleri olan diğer milli güreşçileri ise 66 kiloda Mehmet Ozmuş, 74 kiloda Yasin Bolat, 96 kiloda Serhat Balcı ve 120 kilo Yasin Kılıç oldu. 84 kiloda Mili güreşçi Gökhan Yavaşer ise takımdaki yerini koruyor. Sancaktepe Belediyespor mili güreşçilerden oluşturduğu 7 kişilik takım ile ligde fırtınalar estirmeyi hedefliyor.

Yeni sezonda amaçlarının 1.Lige yükselmek olduğunu söyleyen Sancaktepe Belediyespor Kulüp Başkanı M. Ali Cankatar ise, 2011 ve 2012 yıllarında Ata sporu güreşe damga vurmak için yola çıktıklarını hedeflerinin takım halinde Türkiye şampiyonlukları, Avrupa, Dünya ve Olimpiyatlarda madalya kazanmak olduğunu ifade etti.

Onursal Başkan İsmail Erdem'in talimatları doğrultusunda Sancaktepe Belediye Spor'un Güreş Şubesi,2011 yılında kuruldu. Aynı yıl terfi maçlarından sonra güreş 2.ligine yükseldi. 2. Ligde müsabakalara girecek olan Sancaktepe Belediyespor Güreş takımı eski milli güreşçilerden Metin Başdemir, Ahmet Ceylan ve Necmi Çebi' ye emanet edildi.

Yeni transferlere güçlü bir takım oluşturan Sancaktepe Belediyespor'un ilk hedefi, 12-18 Eylül'deki “İstanbul 2011 Dünya Güreş Şampiyonası”nda milli takıma gönderdiği 3 sporcusunun madalya alması.

İmza töreninin ardından Başkan Erdem'le birlikte milli güreşçiler basın mensuplarına poz verdi.

Spor kamuoyunun yakından tanıdığı isimlerin katıldığı imza törenine basın mensuplarının ve halkın ilgisinin fazlalığı dikkat çekti.

 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72