"Kötü imajı silmeliyiz"

Guus Hiddink, Estonya ile oynayacakları maçı ciddiye alacaklarını belirtti

"Kötü imajı silmeliyiz"

Guus Hiddink, Estonya ile oynayacakları maçı ciddiye alacaklarını belirtti

26 Şubat 2013 Salı 11:16
"Kötü imajı silmeliyiz"

A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, Estonya ile oynayacakları maçı ciddiye alacaklarını belirterek, "Bu maçta görev alacak oyuncularımızın 90 dakikalık performanslarını görme fırsatı bulacağız" dedi.

Swissotel The Bosphorus'daki basın toplantısına Serdar Kesimal ile birlikte katılan Guus Hiddink, karşılaşmanın hazırlık özelliği taşıdığını ama mücadeleyi ciddiye alacaklarını dile getirdi. Uluslararası arenada bu tür maçların ciddi görüldüğünü vurgulayan Hiddink, ''Biz de bu doğrultuda düşüneceğiz. Bu tür özel maçlarda prestij ve skor önem taşıyor. Kazakistan ve Avusturya ile oynanacak maçta yer alacak az bir grupla birlikteyiz. Türkiye'de yaşanan olaylar nedeniyle kadroda bulunan oyuncular çok çekişmeli, rekabete açık maçlar oynayamadan geldiler. Özellikle temmuz ayı döneminde oyuncuların iyi hazırlık dönemi geçirmelerini, maç kondisyonuna ulaşarak Estonya maçına gelmelerini isterdim. Bu nedenle Estonya maçını ciddiye alıyoruz. Bu maçta görev alacak oyuncularımızın 90 dakikalık performanslarını görme fırsatı bulacağız" dedi.
Milli takımın performansına da değinen Hollandalı çalıştırıcı, ''Milli takım performansına nasıl baktığınız önemli. Tatmin olmamak lazım. Sürekli iyiye doğru gitmek ve ileriye bakmak lazım. Almanya maçını kaybettik ve kötü oynadık. Sonra değişikliklere gittik. Takımı gençleştirdik. Bu genç takımla birlikte başarılı olduğumuzu söyleyebiliriz. Tabii ki 90 dakika boyunca iyi oynadığımızı söylemeyeceğim. Belçika karşısında genç oyuncularla başarılı olmamız önemliydi. Ancak üzerine koymamız lazım. Geçiş döneminde olumlu olmalıyız. Almanya ve Azerbaycan gibi kötü maçlar oynadık. Onları da değerlendirmek lazım'' diye konuştu.
Dünya Kupası elemelerinde rakipleri Estonya ile bir hazırlık maçında karşılaşmalarının sakıncası olmadığını kaydeden Hiddink, ''Birkaç yıl sonra rakibimiz olacak bir ülke. Kuzey takımlarıyla oynamak farklı. Onlar daima diri oluyorlar. Kendilerine takımlarına adıyorlar. Savaşçı bir ruha sahip oluyorlar'' dedi.
Hiddink, performanslarını 90 dakikaya yaymaları gerektiğini ifade etti. Maçların belli bölümlerinde parladıklarını anlatan tecrübeli teknik adam, ''Ama son 20-25 dakikalarda düşüş yaşıyoruz. Resmi maçlarda bu beni endişelendiriyor. Farklı varyasyonlar deneyebiliriz. İyi orta saha hakimiyeti ve 2-3 forvetle oynayacağız. Türk futbolcusu topla oynamayı seviyor. Rakibin hata yapmasını beklemek yerine, rakibi hataya zorlayacak şekilde oyun sergiliyor'' diye konuştu.
Hiddink bir soru üzerine ise, "Son dönemde yaşananlar kulüp futbolunun imajını aşağı çekti. Bu süreçte Türk Milli Takımı'na çok iş düşüyor. Kötü imajını silme ve olumlu yönde değiştirme konusunda takıma görev düşüyor. Üzücü durum. Ben de elimden geldiğince savunmaya çalıştım. Şike soruşturması konusunda herkes konuşuyor. Çok fazla yorumlar yapılıyor. Şu ana kadar federasyon önlemler de aldı zaten. Gelişmelerin önünde yorum yapmak istemiyorum. Bir karar çıksın, ondan sonra sonuçlarla ilgili olarak adımlar atmayı tercih ederim'' ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3