İbrahim Yazıcı hayatını kaybetti

Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, hayatını kaybetti

İbrahim Yazıcı hayatını kaybetti

Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, hayatını kaybetti

07 Mayıs 2013 Salı 23:33
İbrahim Yazıcı hayatını kaybetti
Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, hayatını kaybetti
3 gündür Acıbadem Bursa Hastanesi'nde yoğun bakımda hayatta kalma savaşı veren 64 yaşındaki İbrahim Yazıcı, bugün 14.00 sıralarında hayatını kaybetti.
 
DOKTORUNDAN AÇIKLAMA
Bursa Acıbadem Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nadir Şener şu açıklamayı yaptı: Bildiğiniz gibi İbrahim Yazıcı kalp durması ile hastanemize geldi, yoğun bakıma kaldı. Bu sabah yeniden kalbi durdu ama geri döndürüldü. İbrahim Yazıcı'yı 13:40 itibariyle kaybettik. Tüm sevenlerine ve Bursaspor camiasına başsağlığı dileriz.
 
İBRAHİM YAZICI KİMDİR?
1948 yılında Bursa'da doğan İbrahim Yazıcı, lise mezunudur. Yazıcı Turizm Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yapan Yazıcı, 2007 yılından bu yana Bursaspor Kulübü Başkanlığı'nı yapıyordu. 20. Dönem Bursa, 21. Dönem Muğla Milletvekilliği de yapmıştır. Evli ve iki çocuk babası olan Yazıcı, Bursaspor'a tarihinde ilk şampiyonluğu yaşatan başkan olarak tarihe geçmiştir.
 
ÖLÜMÜ YASA BOĞDU
Bursaspor'a şampiyonluk yaşatan Başkan olarak tarihe geçen İbrahim Yazıcı'nın ölümü, Bursaspor camiasını, ailesi ve sevenlerini yasa boğdu. İbrahim Yazıcı'nın yarın Emirsultan'da toprağa verileceği öğrenildi.
 
Yazıcı ailesinin üçüncü ferdi olarak Bursaspor’da yönetici ve başkanlık yapan İbrahim Yazıcı, 28 Ocak 1948 tarihinde Bursa’da dünyaya geldi. Lise mezunu olan İbrahim Yazıcı, Yazıcı Turizm Şirketler Grubu yönetim kurulu başkanıydı. 20. Dönem Bursa ve 21.Dönem Muğla Milletvekilliği yaptı. Yazıcı, evli ve 2 çocuk sahibiydi.
 
BURSASPOR TARİHİNDE İBRAHİM YAZICI
İbrahim Yazıcı ilk olarak 1985-1986 sezonunda Cavit Çağlar başkanlığındaki yönetim kurulunda görev aldı. Daha sonra 1988-1989 sezonunda Başkanlık koltuğuna oturdu. Yaklaşık 3 sezon boyunca Bursaspor başkanlığı yapan Yazıcı, 1992 yılında siyasete atıldı ve başkanlığı bıraktı. Yazıcı bu ilk dönemlerinde Bursaspor’u orta sıralarda tutmayı başardı. Hakan Şükür ve Yılmaz Vural’ın çıkışları da bu döneme rastladı. Bu arada Başkan Yazıcı, tesisleşme hamlesini hızlandırdı. Vakıfköy’de yeni ilaveler ve düzenlemeler yapıldı. Antrenman sahası ışıklandırıldı.
Aradan geçen uzun yılların ardından 2007 yılında yeniden Bursaspor Başkanlığı’na aday oldu ve Bursaspor Başkanlığı koltuğuna oturdu. 2007-2008 sezonunun ilk yarısının ortalarına doğru koltuğa oturan Yazıcı, ilk iş olarak teknik direktörlüğe Bülent Korkmaz’ın yerine Samet Aybaba’yı getirdi. Sezon sonunda Bursaspor orta sıralarda yer aldı. 2007-2008 sezonuna yine Aybaba ile başlayan İbrahim Yazıcı Yönetimi, ligin ilk yarısında üst üste gelen iki yenilgi sonrasında Samet Aybaba’nın istifası üzerine Güvenç Kurtar teknik direktörlüğe getirildi. Kurtar 7 maç görevde kalabildi. Taraftarın tepkisi üzerine İbrahim Yazıcı ve arkadaşları Kurtar’ı göndererek Ertuğrul Sağlam ile anlaştı. Bursaspor sezonu 6. sırada bitirerek UEFA şansını son anda kaçırdı.
 
TARİHE GEÇEN BAŞKAN
2009-2010 yılına İbrahim Yazıcı Yönetimi “Hedef Avrupa Kupaları” parolası ile başladı. İlerleyen haftalarda gelen iyi sonuçlar, hedeflerin büyümesine yol açtı. Şampiyonluk yarışına girildikten sonra Yazıcı ve arkadaşları bu kritik dönemi iyi yönetti. Sonunda, 26 yıl sonra lig şampiyonluğu kupası Anadolu kentine geldi. Türkiye beşinci büyüğü ile tanıştı.
 
2010-2011 sezonunda Bursaspor, tarihinde ilk kez UEFA Şampiyonlar Ligi Gruplarında mücadele etti. Sezon sonunda ise bu kez Süper Lig 3.sırada tamamlandı. Bu sonuç Bursaspor’un elde ettiği şampiyonluğun ardından tarihindeki en iyi ikinci derecesi oldu ve kulüp UEFA Avrupa Ligi’ne katılmaya hak kazandı.
 
2011-2012 sezonunda ise Bursaspor bu kez 20 yıl aradan sonra Türkiye Kupası finali oynama başarısını gösterdi ve finalist olması nedeniyle adını bir sonraki sezon yine Avrupa Kupası’na yazdırmayı başardı.
 
2012-2013 sezonunda ise Bursaspor, ligin bitimine 2 hafta kala zirvedeki takımlar arasında yer alarak üst üste 4.kez Avrupa kupalarına katılmaya hak kazanmak üzere. İbrahim Yazıcı, toplam 8 yıllık başkanlık dönemi, Federasyon Kupası kazanan yönetimin bir üyesi, üst üste takımı Avrupa kupalarına gönderen, Süper Lig şampiyonluğu yaşayan başkan gibi kırılması güç rekorlar ve elde edilmesi zor unvanların sahibi oldu.
 
TÜRK FUTBOLU YASTA
 
Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı’nın vefatı, Türk futbol dünyasında büyük üzüntüye yol açtı.
Yazıcı’nın 3 gündür yoğun bakımda kaldığı hastanede bugün hayatını kaybetmesinin ardından birçok kulüp başkanı ve spor adamı taziye mesajları yayınlıyor.
 
Lig TV’deki programa telefonla bağlanan Bursaspor’un eski futbolcularından AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, babası gibi sevdiği bir insanı kaybettiğini belirterek, “Çok üzüldük. İbrahim Başkan, benim profesyonel anlamdaki ilk başkanımdı. Sakaryaspor’dan amatör olarak Bursaspor’da geldiğimde profesyonel oldum ve başkanlığımı yapmıştı. Bursaspor’dan ayrıldıktan sonra da çok sık görüştüğüm baba gibi sevdiğim bir büyüğümü kaybettim. Mekanı cennet olsun. Allah, geride kalanlarına sabırlar versin. Son zamanlarda hastaydı. Bursaspor’da görev yapmak çok zor. Uzun süredir görev yapıyordu. Bursaspor’u şampiyon yaptı. En büyük hayali buydu. Futbolculuk yıllarımdan bildiğim üzere futbolcularla arasındaki diyalogunu çok samimi şekilde yürütüyordu. Babam gibi gördüğüm bir büyüğümü kaybettim. Hepimizin başı sağolsun” dedi.
 
Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener de İbrahim Yazıcı’nın vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, “Herkesin başı sağolsun. Yazıcı, benim uzun yıllardır arkadaşım. Sadece futboldan değil. Uludağ’da kayak hocamızdı. Uzun yıllardır görüşüyoruz. Trabzon’a geldiğinde rahatsızlanmıştı. Allah, günahlarını affetsin, ailesine sabırlar versin” ifadelerini kullandı.
 
Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal da “Gerçekten sporseverler için çok acı bir gün. Sadece Bursa için değil Türk futbolu için önemli birisiydi. Son derece üzgünüz. Bursalı dostlarımızın acısını gönülden paylaşıyoruz. Allah, ailesine yakınlarına ve Bursaspor taraftarlarına sabırlar versin. Kendisine de rahmet diliyoruz” dedi.
Medical Park Antalyaspor Kulübü Başkanı Hasan Akıncıoğlu, Türk futbolu ve iş dünyası adına çok değerli bir insanı kaybettiklerini söyleyerek, “Hepimizin başı sağolsun. Çok değerli bir insanı kaybettik. Benim manevi ağabeyimdi. Türk futbolu adına, turizmi adına büyük bir kayıp. Maalesef son senelerde Bursaspor’la ilgili açılan dava kendisini çok üzmüştü. Bunu hiç hak etmiyordu. Futbolu çok seven çok tecrübeli ağabeyimizdi. Sadece futbol değil, bir çok konuda danıştığım ağabeyimdi. Kendisini futbola adamış bir insandı. Ailesine, yakınlarına Bursaspor camiası futbol ailesine başsağlığı diyorum.
 
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, “Türk sporu adına çok üzgünüm. Başkanlık öncesi arkadaşlığımız bulunan İbrahim Yazıcı'nın ailesinin ve tüm Bursaspor camiasının başı sağolsun. Daha önce Trabzonspor maçında da bir rahatsızlık geçirmişti ancak fedakarlık ederek görevine devam etti. Umarım Türk sporu Yazıcı'yı bu fedakarlıklarıyla hatırlar” ifadelerini kullandı.
 
Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl, “Türk futbolunun, ailesinin sevenlerinin ve Bursa camiasının başı sağolsun. Futbolun dışında da çok iyi bir arkadaşlığımız vardı. Ailece görüşürdük. Çok düzgün insandı. Türk futbolu için büyük hizmetleri oldu. Anadolu’dan bir takımı şampiyon yaptı. 4 yıldır sürekli Avrupa hedefi olan bir takım kurdu. Vizyonu ve hizmetleriyle Bursaspor’u büyük takımlar arasına soktu. Allah nur içinde yatırsın” dedi.
 
Fenerbahçe Başkanvekili Abdullah Kiğılı da, “Türk futbolunun başı sağolsun. Hem siyaset, hem spor hem ticaret dünyası adına önemli bir kişiliği kaybettik. İbrahim Yazıcı ile 40 yıla yakın dostluğum vardı. Hastalığından dolayı kendisini defalarca ikaz ettim. Allah’tan çok çekmedi. Nur içinde yatsın. Tüm spor camiamıza baş sağlığı diliyorum” diye konuştu.
 
Bursaspor’un şampiyon kadrosunda yer alan Sivassporlu futbolcu Sercan Yıldırım da, “İbrahim başkanımızın hastaneye kaldırıldığı duyunca yıkılmıştım. Maddi ve manevi yönden babam gibiydi. Onun önderliğinde şampiyon olduk. Çok özleyeceğiz. Unutmayacağız. Çok üzgünüz. Ailesine baş sağlığı diliyorum” dedi.
 
PERŞEMBE GÜNÜ TOPRAĞA VERİLECEK
 
Geçirdiği kalp krizi sonucu bugün hayatını kaybeden Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, Perşembe günü son yolculuğuna uğurlanacak.
 
Yazıcı için Perşembe günü saat 10.30'da Atatürk Stadı'nda bir tören düzenlenecek. Kortej eşliğinde Ulucami'ye getirilecek olan Yazıcı'nın naaşı, öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Emirsultan Mezarlığı'nda toprağa verilecek.
Son Güncelleme: 07.05.2013 23:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3