Doğuşspor artık ona emanet!

1989 senesinde 11 arkadaşın mahalledeki gençleri kötü alışkanlıklardan...

Doğuşspor artık ona emanet!

1989 senesinde 11 arkadaşın mahalledeki gençleri kötü alışkanlıklardan...

07 Temmuz 2014 Pazartesi 15:58
Doğuşspor artık ona emanet!

Yeşilçam’dan yeşil  sahalara transfer…

Doğuşspor artık ona emanet!

1989 senesinde 11 arkadaşın mahalledeki gençleri kötü alışkanlıklardan kurtarmak için kurduğu Ataşehir Doğuş Spor Kulübü 13. Olağan Genel Kurulu’nu düzenledi. Olağan Genel Kurul’da Doğuş Spor’un başına kurucularından olan Yeşilçam’ın çok sevilen ve unutulmaz oyuncularından Tuncay Akça geçti.

Tuncay Akça, Doğuş Spor Kulübü başkanlığı yarışında kulübün başkanlığını yürüten HaydarSaraçoğlu’na karşı yarıştı ve yarışı 64’e karşı 67 oy ile kazandı. Yeşilçam setlerinden yeşil sahalara uzanan hikâyeyi bir de Tunçay Akça’dan dinleyelim.

-Doğuş Spor Kulübü ne zaman kuruldu?

1989 senesinde 11 arkadaşla birlikte Mustafa Kemal Mahallesi’nde çocukları tinerden, baliden ve kötü alışkanlıklardan kurtarmak amacıyla öncelikle bir dernek olarak kurulduk. Doğuş Spor Kulübü derneğiydi adımız. İnterspor, Çağdaş Spor, Mustafa Kemal İdman Yurdu, Mustafa Kemal Spor, Volkan Spor gibi mahallemizin yöresel takımlarından oluşan bir dernekti. Bu derneği federe yapmak istedik ve o dönemde bir milletvekilimizin yardımları ile derneğimiz Amatör Kulüp sıfatını aldı. Mustafa Kemal İdman Yurdu olarak kurulacaktık ama o dönemde bizden Bakanlar Kurulu kararı istediler. Bizim de öyle bir gücümüz olmadığı ve Ümraniye’ye bağlı olduğumuz için Ümraniye Doğuş Spor olarak kurulduk. Daha sonra Ataşehir’e bağlanınca adımız Ataşehir Doğuş Spor Kulübü oldu.

-Doğuş Spor Kulübü’nün kaçıncı genel kurulunu düzenlediniz?

Yoğun katılımlı geçen 13. Genel Kurulumuzu yaptık. Ben kulübün ilk kurucularındanım ama ilk kurucu Başkanımız Hasan Çetin’dir. Ondan sonra ben başkanlık yaptım.  En son başkanlık yapan arkadaşımız Haydar Saraçoğlu’ydu. Ben ondan görevi devraldım.  Aslında kulübün başına tekrar geçmek istemedim ama kulüp zor duruma düşünce arkadaşlar geldi bana, ‘abi kulübün başında seni görmek istiyoruz’ dedi. Ben de aday oldum ve seçim yarışında Haydar Saraçoğlu 64, ben de 67 oy aldım.  Doğuş Spor, tarihinde ilk defa 137 kişiyle yoğun katılımlı bir kongre yaptı.  Bu seçimi ben tek başıma kazanmadım. Tabii ki yönetimde olan ekip arkadaşlarımla birlikte kazandık. Yönetim kadromuz ise şöyle:

Tuncay Akça, Necati Polat, Cevdet Kuruçay, Adem Ovacık,  Erkan Kaya,  Ali Altay, Çetin Kaygusuz, Atakan Bakar, Hüseyin Tar, Hüseyin Günveren, Mahmut Atmaca. 

Müdür: Çetin Karadağ

 Şube Müdürü: Ayhan Balıkçı

Mali Kaynaklar ve Sponsor Danışmanı:  Ali Turan

A Takımı Sorumlusu: İbrahim Egemen Kütükçüoğlu.

Tesis sorumlusu: Karip Maltayman

-Yeni seçilen kadro ile yaptığınız ilk faaliyetiniz ne oldu?

""

Aslında biz seçildikten sonra ilk olarak Belediye Başkanımız Battal İlgezdi’yi ziyaret etmek istiyorduk, onun amatör kulüplere olan desteğinden dolayı. Ama başkanımızın rahatsızlığından dolayı gidemedik. İlk icraatımız da sahamıza Tepeören kumu döktürmek oldu. Bu konuda bize yardımcı olan Ataşehir Belediyesi’nin bütün bölüm müdürlerine teşekkür ediyorum. Ama tabii ki biz başkanımızın bize söz verdiği suni çim sahayı bekliyoruz.  Başkanımız Battal İlgezdi bütün amatör kulüplere yaptığı malzeme yardımlarını, her türlü yardımı bizim kulübümüze de yapmıştır ama bize suni çim saha sözü verdi. Biz başkanımızın bu sözü tutacağına eminiz.  Mahallemizdeki Meclis Üyemiz Süleyman Karadağ da çok destek oldu sağ olsun. Ramazan’dan sonra da diğer bir faaliyetimiz olan açılışımızı yapacağız.

-Kulübünüzde kaç branşta takım var?

Bizde U13 –U14 –U15 –U16 –U17 –U18 –U19 ve A takımı bulunmakta. Biz bu senen bütçemizi zorlayarak liglere beş kategoride girmek istiyoruz.  Hedefimiz A takımında iyi bir başarı sağlamak. Biz 2. Amatöre,  Süper Amatör’den düştük. Eski başarımızı yeniden yakalamak istiyoruz.  Biz, kendi sahamız olmadığı için başka sahalarda maça çıktığımız zaman her maça çıktığımızda belli bir ücret ödüyoruz. Bizim mahallemizin ve kulübümüz de ekonomik yapısı belli o yüzden sınırları zorlayacağız. Bu konuda da bizden desteğini esirgemeyen Ataşehir Belediye Başkanımız Battal İlgezdi’ye teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bizim mahallemizde gençlerimiz çok ama altyapımızın eksiği de çok fazla. O yüzden biz başkanımızın desteği ile büyük başarılar elde etmek istiyoruz. Biz gençlerimizi sporla uyuşturmak değil uyuşturucudan kurtarmak istiyoruz.

-Peki, ‘çok fazla eksiği olan bir kulübüz’ diyorsunuz. Kulübünüzün sorunları nelerdir?

Amatör futbol kulüplerinin çok fazla sorunları var. Kendi oyuncumuzu bir takıma veriyoruz orada başarılı olamadıysa geri alıyoruz ama oraya verirken bedava verdiğimiz oyuncuya alırken para ödüyoruz. Giden oyuncularımızı geri almak için 1000 lira ödüyorduk şimdi yeni seçilen Amatör Kulüpleri Birliği Başkanı bu fiyatın düşeceğini söyledi. Çünkü buna bizim gibi hiçbir amatör kulübün gücü yetmiyor. Biz bu sene bizde oynayacak oyunculara,  ‘bu sene size verecek paramız yok ne yaparsak beraber yapacağız.  Elimizde ne kadar para varsa size o kadar verebiliriz’ dedik.

""

-Kulüp olarak bu zamana kadar el de ettiğiniz başarılar nelerdir?

Biz Süper Amatör Lig’de oynuyorduk. Bu zamana kadar yetiştirdiğimiz çoğu oyuncumuz büyük takımlara transfer oldu. Yaşadığımız ekonomik zorluklardan dolayı 2. Amatör Lig’e düştük biz başarısızlıktan dolayı değil. Birçok şampiyonluğumuz var. Biz takım olarak tekrar Süper Amatör Lig’e çıkabilecek potansiyele sahip bir takımız.

-Bundan sonraki çalışmalarınız neler olacak?

Bu kulüpte bir ömür geçirsek de yeni seçilen bir yönetimiz. Öncelikle sorunlarımızı çözeceğiz. Bu da hem mahallelinin hem de Ataşehir Belediyemizin katkıları ile olacak. Birçok kategori de oynayarak kulübümüzü en üst seviyelere çıkartacağız.  A takımımız eski yeri olan Süper Amatör Lig’de oynayacak ve daha üst ligleri de göreceğiz hep beraber.

""

 

 

Son Güncelleme: 07.07.2014 15:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3