'Parlamento kürsüsünü kullanacağız'

Kemal Kılıçdaroğlu, “İstediğiniz kadar baskıyı kurun. CHP olduğu sürece...

'Parlamento kürsüsünü kullanacağız'

Kemal Kılıçdaroğlu, “İstediğiniz kadar baskıyı kurun. CHP olduğu sürece...

21 Şubat 2014 Cuma 23:10
'Parlamento kürsüsünü kullanacağız'

Kılıçdaroğlu: 'Parlamento kürsüsünü kullanacağız'
Kemal Kılıçdaroğlu, “İstediğiniz kadar baskıyı kurun. CHP olduğu sürece bütün baskıların üstesinden geleceğiz. Parlamento kürsüsünü kullanacağız” dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “İstediğiniz kadar baskıyı kurun. CHP olduğu sürece bütün baskıların üstesinden geleceğiz. Parlamento kürsüsünü kullanacağız” dedi.
Kılıçdaroğlu, Gayrettepe Point Otel’de “Yerel Seçim Sürecinde Demokratik Güçlerin Rolü” konulu toplantıya katıldı. Toplantı öncesi gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, “Devletin baskısının hissedilmediği toplum demokratik bir toplumdur. Demokrasilerde yurttaşlar en az polislerle yüz yüze gelirler. Ama bizim gibi ülkelerde hele bugün içinde bulunduğumuz koşullarda gittikçe ağırlaşan bir devlet baskısıyla karşı karşıyayız. Devletin bürokratı Sayın Başbakan’dan izin almadan mahkemeye gitmiyor. Milletvekili zaten hiç gitmiyor, çocukları şehzadeler de gitmiyor. Böyle bir toplumu demokratik olarak görmek kabul etmek mümkün değildir” dedi.

“Türkiye demokrasi bakımından kan kaybediyor” diyen Kılıçdaroğlu, “Bir istibdat devleti oluşturulmaya çalışılıyor. İstihbaratın egemen olduğu, vatandaşın baskı altına alındığı bir toplum oluşturulmaya çalışılıyor. Bunu kabul etmek mümkün değildir. Sadece bir yurttaş olarak ben değil, bu ülkenin aydınları da kaygı içindeler. Bu ülkenin sivil toplum örgütlerinin başkanları da aynı kaygıyı taşıyorlar. Sadece biz değil AB yetkilileri de aynı kaygıları taşıyorlar. Bütün çağdaş toplumlar Türkiye’de ne oluyor diye kulak kabartmış durumdalar. Her gün yeni bir baskı ile karşı karşıyayız. Bir dikta yönetimi ile karşı karşıyayız. Bir tek parti devleti ile karşı karşıyayız. Böyle bir yapıyı içimize sindirmemiz mümkün değil. Devletin savcısı, cumhuriyetin savcısı değil, Recep Tayyip Erdoğan’ın savcısıymış gibi hareket ediyor. Mahkemeler korkudan karar veremiyorlar. Böyle bir yapıyı kabul etmek mümkün değil. Demokrasi konusunda ağır bedeller ödemiş bir toplumuz biz. Siyasetçileri darağacına gönderdik. Şimdi yeniden makarayı terse sarıyoruz. Hangi demokrasi anlayışı böyle bir yasayı parlamentoya getirebilir. Bundan sonra her türlü baskı toplumun üzerine kurulacaktır. Mahkeme kararıyla yapılan bir dinlemenin ses kayıtlarını yayınladık. Şimdi o ses kaydını yayınlayanlara doğrudan müdahale ediliyor. Savcı çağırıyor neden bunları yayınladınız diye. Savcıya sormak gerekiyor o savcıya sen kimin savcısısın sen Recep Tayyip Erdoğan’ın mı savcısısın. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Savcı fezlekeyi imzaladıktan sonra o fezleke artık kamunun malıdır. Açıkça söyledim yine söylüyorum yine söylüyorum. İstediğiniz kadar baskıyı kurun. CHP olduğu sürece bütün baskıların üstesinden geleceğiz. Parlamento kürsüsünü kullanacağız” şeklinde konuştu.

KILIÇDAROĞLU: “PARLAMENTONUN İRADESİNE GÖLGE DÜŞMÜŞTÜR"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü eleştirerek, “Parlamentonun iradesine gölge düşmüştür. Bu gölgeyi düşüren kişi de Sayın Cumhurbaşkanıdır” dedi.

Gayrettepe Point Otel’de düzenlenen “Yerel Seçim Sürecinde Demokratik Güçlerin Rolü” konulu toplantı öncesinde basın toplantısı düzenleyen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Baskıcı hiçbir rejime izin vermeyeceklerini belirten Kılıçdaroğlu, “Mitingler yapacağız. Bu iktidarın bütün kirli çamaşırlarını topluma göstereceğiz. Baskıcı hiçbir rejime izin vermeyeceğiz. İster Recep Tayyip Erdoğan, ister yandaşları olsun. Bu ülkenin aydınlarına da sesleniyorum; sizin de sorumluluğunuz var. Bakın ABD’de 80 aydır Obama’ya uyarı yapıyorlar” dedi.

Yargı bağımsızlığı için imza vermeyen barolara da tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “Bazı barolar geçen gün bir gazeteye tam sayfa ilan verdiler. O ilanın altında imzası olmayan barolara sesleniyorum. Neden sizin imzanız yok onun altında? Siz yargının bağımsızlığını istemiyor musunuz? Sadece CHP mi sorumlu bütün bunlardan? Sadece CHP mi ses çıkaracak?” diye sordu.

Medyanın da baskı altında tutulduğunu savunan Kılıçdaroğlu, “Medya üzerinde büyük bir baskı var. Doğrudan Başbakanın arayıp müdahale ettiği bir süreci yaşıyoruz. Böyle bir süreci biz tarihimizde hiç yaşamadık. Hiçbir başbakan doğrudan arayıp yayın akışına müdahale etmedi. İlk kez bunları yaşıyoruz. Sağlıklı bir yapımız yok” dedi.

“Demokrasi konusunda ciddi bir kaygımız var” diyen Kılıçdaroğlu, “Bir diktatör özentisi Türkiye’yi yönetmeye çalışıyor. Onun diktatörlüğü ancak onun yandaşlarına sökebilir” diye konuştu.

“CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMI SUSMA MAKAMI DEĞİLDİR”

İnternet yasasına onay verdiği için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü eleştiren Kılıçdaroğlu, “Sayın cumhurbaşkanına da bu vesile ile seslenmek istiyorum. Eğer o koltukta oturuyorsa, Türkiye Cumhuriyetini temsil edecekse, bütün bu baskılar konusunda biraz daha sesini çıkarmak zorundadır. Cumhurbaşkanlığı makamı bütün bu olup bitenlerin önünde susma makamı değildir. Türkiye Cumhuriyetini temsil ediyor. Görevleri arasında hükümetle bir pazarlık yapma görevi yoktur. Parlamentonun iradesine gölge düşmüştür. Gölgeyi düşüren kişi de Sayın Cumhurbaşkanıdır. Bunun da altının özenle çizilmesi gerekmektedir. Yasa önünüze gelirse ya onaylarsınız ya da parlamentoya geri göndereceksiniz. ‘Sıkıntılar var’, ‘doğru değil’, ardından da imzayı basacaksınız. Cumhurbaşkanları bireysel koltuk peşinde arkasında koşmazlar” dedi.

Son Güncelleme: 21.02.2014 23:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72