ERDEM: ATAŞEHİR 4 GÖKDELENDEN İBARET DEĞİL

Ak Parti Ataşehir ilçe Başkanı İsmail Erdem basın mensuplarına 2 aylık başkanlık dönemi değerlendirdi. Ataşehir’in 4 gökdelenden ibaret olmadığını söyleyen Erdem, imar ve mülkiyet konusunda bir arpa boyu yol alınmadığını ancak bunları kendilerinin çözeceğini vurguladı.

ERDEM: ATAŞEHİR 4 GÖKDELENDEN İBARET DEĞİL

Ak Parti Ataşehir ilçe Başkanı İsmail Erdem basın mensuplarına 2 aylık başkanlık dönemi değerlendirdi. Ataşehir’in 4 gökdelenden ibaret olmadığını söyleyen Erdem, imar ve mülkiyet konusunda bir arpa boyu yol alınmadığını ancak bunları kendilerinin çözeceğini vurguladı.

20 Mart 2021 Cumartesi 14:58
ERDEM: ATAŞEHİR 4 GÖKDELENDEN İBARET DEĞİL

Ak Parti Ataşehir’in ilçe Başkanı İsmail Erdem yerel medya mensupları ile bir araya gelerek ilçe gündemini değerlendirdi. Ataşehir’i iyi bilen birisi olarak ve sorunları nasıl çözeceğini örneklerle anlatan Erdem, Anadolu Yakası’nın merkezinde yer alan Ataşehir’in halen imar ve mülkiyet sorunları ile boğuşarak zaman kaybettiğini söyledi.

İlçe Başkanı Erdem şunları söyledi:

SORUNLARI DA ÇÖZÜMÜDE BİLİYORUZ

2023’te Cumhurbaşkanını halkımız seçecek ve 2024 yılında da hem Büyükşehiri hem de Ataşehir Belediyesini alarak halkımızı Ak hizmetle tekrar buluşacaktır. Bölgemizin sorunlarını da çözüm yollarını da biliyoruz. Esas olan samimiyetle niyet edip, fedakârlık yapıp çözüm üretmek için çok çalışmak gerekiyor. Çalışırsanız, üretirseniz olur. Vatandaşa kulak verirseniz, taleplerini dinlerseniz, çözüm yolunda kendinizi biraz yorarsanız çözümsüz hiçbir şey yok.

İMAR SORUNLARI AYNEN DURUYOR

Bir şehrin kalkınması, gelişmesi, insanların rahat ve huzur içinde yaşaması için en öncelikli anahtar görevini gören imar planlarıdır. Ekonomik ve kültürel gelişimin de adresi yine imar planları. İç huzurun, aile ortamının korunması, gençlerin muhafaza edilmesi ve geleceğe güvenle bakabilmeleri için insanların, oturduğu bölgelerinde hem çevre hem altyapı hem de kültürel ve sportif faaliyetleriyle rahat, huzur içinde yaşayacağı bir şehrin var olması çok önemlidir. Ancak bu konuda bir arpa boyu yol alınmadı.

YAPTIKTAN SONRA YIKMAK KAHRAMANLIK DEĞİLDİR

İlçe binamızın bulunduğu mahalle Küçükbakkalköy 1989 tarihinden beri aynı belediyeler tarafından yönetiliyor. 2019 adaylığım döneminde Ferahatpaşa da özellikle İSKİ Havzasında kaldığı için DSİ ve İSKİ yeni bir yönetmelik hazırlıyor. Biz müdahil olduk ve Farhatpaşa’nın yoğunluğunu arttırdık. Hektar başı 80 kişilik yoğunluğu 140’a çıkardık. Ferhatpaşa Mahallesine yeni imar lazım diye açıklama yaptık. Aradan iki yıl geçmesine rağmen Ataşehir Belediyesi çıkan yönetmeliğe göre planları çıkarmadı. 2019 seçimleri de dâhil şu güne kadar Ferhatpaşa da kaçak yapılaşma devam ediyor mu? Ediyor. Haberin görsel basında çıkması sonucu göstermelik yıkımlar yapılıyor. Niye yaptırdın niye yıkıyorsun. Yaptıktan sonra yıkmak kahramanlık değildir. İmarı çıkarır disipline edersin, kaçak yapıyı önlersin.”

BU MAHALŞLERİN GÜNAHI NE?

Yenisahra ve Barbaros Planlarına. Daha belediye başkan adayı iken bu mahallelerin planlarını 2019 Şubat ayında büyükşehir meclisinden çıkarmayı başardım. Daha sonra Ataşehir belediyesinin büyükşehire gönderdiği planlar askıya çıktı. İki senedir bu mahallelerimizde vatandaşa yönelik bir yapılaşma kapısı açılmamış. İki yılda ancak bir ruhsat vermişler. Onun dışında bir çivi çakılmadı. Ataşehir Belediyesi vatandaşı itirazlar noktasında teşvik etti. Mimarlar Odası’nın da devreye girmesi sonucu geçen sene mahkeme tarafından iptal edildi. Bundan sonra yapılması gereken, iptal planları revize edilir, hukuken eksikleri tamamlanır büyükşehire gönderirsiniz. Aradan 9 ay geçmesine rağmen hiçbir şey yapılmamış ve plansızlık hâkim. Bura ile birlikte Çamaşır Deresi 40 yıldır plansızlığı devam ediyor. Geçen ay Büyükşehir Belediye Meclisine gelen Kayışdağı ve İnönü Mahallelerine ait revizyon imar planlarına AK parti Grubu olarak İmar Komisyonumuzu ziyaret ettik. Halkın yararına gelen tüm imar planlarını AK Parti grubu olarak meclisten geçirelim. İmar Komisyonu da bizimle beraber hem fikir. Bu yaklaşımımız sayesinde geçen meclis gündemine alınarak olumlu oy verdik ve meclisten geçti.

Son Güncelleme: 20.03.2021 15:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72