CHP’de sular durulmuyor

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce görüşmesinin ardından gündeme gelen “Olağanüstü Kurultay’’ çağrılarına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’da katıldı.

CHP’de sular durulmuyor

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce görüşmesinin ardından gündeme gelen “Olağanüstü Kurultay’’ çağrılarına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’da katıldı.

04 Temmuz 2018 Çarşamba 16:07
CHP’de sular durulmuyor

CHP yönetimi yarın olağanüstü toplanıyor. MYK'da İnce'nin “Kurultayı topla, genel başkanlığı bırak” teklifi ele alınacak. MYK'nın İnce'nin teklifini reddetmesi bekleniyor. Kılıçdaroğlu'nun kurmayları “gündemimizde kurultay yok” değerlendirmesi yaparken, İnce'ye yakın isimler ‘Hayır' yanıtı gelirse kurultay için imza yarışına girecek. Olağanüstü seçimli kurultayın yapılabilmesi için 651 delegenin imzası gerekiyor.

İLK İMZA ECEVİT'TEN

Olağanüstü kurultay için imza kampanyası da, şimdiden başladı. İlk imzaları Parti Meclisi üyesi Bülent Ecevit Tatludil ile delegeler Veysi Uyanık, Sinan Çiftçi, Mehmet Altunses, Burak Esen, Hilal Çokoy, Aylin Ayyıldız, Hikmet Duruş, Mehmet Kırmızıtaş, Ahmet Durmaz, Çetin Kızılbulut, Cihan Yaşar, Orhan Bekiroğlu, Mehmet Ekin ve Hüseyin Yaşar verdi. Bu isimler, olağanüstü kurultayın toplanmasını istedi.

Toplanan imzaların 15 gün içinde noter tasdikli olarak genel merkeze bildirilmesi gerekiyor. Bu tarihten sonra 45 gün içinde kurultay toplanabiliyor. Kurultayın seçimli olabilmesi ve gündemi belirleyebilmek için de delegelerin salt çoğunluğunun yani 651'inin onayı gerekiyor.

KOCAOĞLU DA DEĞİŞİM DEDİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP’de yükselen kurultay tartışmalarına katıldı. Kocaoğlu “24 Haziran seçimleri, CHP'de acil bir değişimi zorunlu hale getirmiştir. Kamuoyu ve parti tabanının talebi de bu doğrultudadır. Bu değişimin Sayın Genel Başkanımızın öncülüğünde gerçekleşmesi, partimize büyük güç katacaktır ” dedi.

Genel merkez kaynakları Kocaoğlu'nun tekrar aday gösterilmeyeceğini bildiği için bu yönde bir açıklama yaptığını belirttiler. Kocaoğlu'nun yanı sıra bazı belediye başkanlarının da İnce'ye destek açıklamasında bulunacağı belirtiliyor.

KARŞI ATAK

Genel merkez yönetimi de delegeleri imza vermemeleri yönünde karşı atağa geçti.. CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek şunları söyledi:

“İnce'nin başarısının altında çok ciddi bir alt yapı var. Başarı da hepimizin başarısızlık da. 1950'den beri tek başımıza iktidar olamıyoruz. Kılıçdaroğlu'nun şu an tek düşüncesi yerel seçimlere hazırlanmak ve başarılı olmak. Bu tartışmalarla süreci geçirirsek yerel seçimleri de kaçırabiliriz. CHP örgüt partisidir. Kararı delegeler verecek ama sağ duyulu hareket etmek zorundayız. Delegelerin iradesine kimse ipotek koyamaz. CHP iç mücadele ile tartışılmamalı. Hepimizin hedefi zaten İnce'nin seçilebilmesi için CHP'den fazla oy almasıydı”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3