CHP'de seçim hareketi başladı

2011 Haziran'ında yapılacak seçimlerin startını veren Cumhuriyet Halk Partisi CHP'de vekillik için hareket başladı.

CHP'de seçim hareketi başladı

2011 Haziran'ında yapılacak seçimlerin startını veren Cumhuriyet Halk Partisi CHP'de vekillik için hareket başladı.

26 Şubat 2013 Salı 11:16
CHP'de seçim hareketi başladı

CHP'de seçim hareketi başladı

 

2011 Haziran'ında yapılacak seçimlerin startını veren Cumhuriyet Halk Partisi CHP'de vekillik için hareket başladı. Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil imzasıyla il ve ilçe başkanlıklarına konuya ilişkin gönderilen genelgede vekil adayı olmak isteyen il ve ilçe yöneticilerinin istifası tavsiye edilmişti. Bu kapsamda Tuzla eski ilçe başkanı şimdiki il başkan yardımcısı Hasan Uzunyayla, istifa ederek ilk aday adayı olma kararı veren isim oldu.

 

""

BUGÜN SÜRE DOLUYOR

Genelgede, 3 Ocak'ta yapılan MYK toplantısında, milletvekilli seçimlerinde aday adayı olmayı düşünen il ve ilçe başkanlarının istifaları için 10 Ocak'a kadar görevlerinden ayrılması yönünde tavsiye kararı alındığı anımsatılarak, “Aday adayı olmayı düşünen il başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve ilçe başkanları ile yönetim kurulu üyelerinin daha faydalı ve verimli bir çalışma içine girebilmeleri için 10 Ocak 2011 tarihine kadar görevlerinden ayrılmaları uygun bulunmuştur” dendi.

 

BERHAN ŞİMŞEK İSTİFA ETTİ

İşte bu karar uyarınca CHP'nin il ve ilçe teşkilatları hareketli günler yaşamaya başladı. İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, görevinden istifa ettiğini açıkladı. Şimşek, amacının milletvekili olmak olduğunu söyledi. Basın toplantısı düzenleyen Şimşek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun görevlendirmesiyle İstanbul İl Başkanlığı'na getirildiğini söyledi.

 

ŞİMŞEK ADAY ADAYI

Görevi sırasında ciddi bir koşuşturma yaşadığını belirten Şimşek, “İstanbul'da 2 günde 22 miting yaptık. Çok iyi bir mücadeleydi. Bu mücadelede CHP örgütünün vicdanı, yüreği ve alın teri vardır” dedi. Berhan Şimşek, 6.5 aydır il başkanlığı görevini yürüttüğünü belirterek, “CHP'de farklı kademelerde görev yaptım. 6.5 aydır da İstanbul İl Başkanlığı görevindeydim. Bugün ayrılma zamanı. Bugün istifa ediyorum” açıklamasında bulundu

""

UZUNYAYLA İLK OLMUŞTU

Bugün itibarı ile İstanbul il ve ilçelerde başka yöneticilerin de istifa edeceği yönünde duyumlar gelmeye devam ediyor. Ayrıca İl Başkan Yardımcısı Hasan Uzunyayla da istifa ederek aday adaylığı için kararını vermişti. Konuyla ilgili Tuzla İlçe Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada; “Hasan Uzunyayla istifa gerekçesini genel merkeze gönderdi. Böylece CHP'nin İstanbuldaki ilk milletvekili aday adayı da belli oldu” dendi.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3