CHP'de bazı ilçe başkanları istifa etti

Yerel seçimler için aday adaylığı sürecini erken başlatan CHP'de ilçe...

CHP'de bazı ilçe başkanları istifa etti

Yerel seçimler için aday adaylığı sürecini erken başlatan CHP'de ilçe...

16 Temmuz 2013 Salı 11:42
CHP'de bazı ilçe başkanları istifa etti

Yerel seçimler için aday adaylığı sürecini erken başlatan CHP’de ilçe başkanları ve parti yöneticilerinin istifaları artarak devam ediyor. Sancaktepe İlçe Başkanı Hakkı Sağlam,  Beykoz İlçe Başkanı Hızır Yılmaz ve CHP Şile İlçe Başkanı Aras Arslan bu isimlerden bazıları.

 

Yerel seçimler yaklaşırken partilerin başkan aday adayları da belirlenmeye başladı. Bu nedenle CHP Parti Meclisi MYK'nın yayınladığı genelge  daha önce ele alınmış ve kabul edilmişti. Genelgeye göre, CHP belediye başkan aday adayı olmayı planlayan il ve ilçe yönetim kurulu üyelerinin bu ay (Temmuz) içerisinde istifa etmesi gerekiyordu. Son tarihin 15 Temmuz olarak belirlenmesi üzerine istifalar hızlandırıldı. Türkiye genelinde birçok ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyesi istifa etti. Bu tarihi erken bulan ve riskli olduğunu söyleyen olsa da, sürecin uzatılıp uzatılmayacağı konusu net değil.

2014 Mart yerel seçimlerinde belediye başkan aday adaylığı için istifa eden isimlerden biri de CHP Sancaktepe İlçe Başkanı Hakkı Sağlam oldu. Yaptığı etkili muhalefetle dikkat çeken Sağlam’ın yerine Başkan Yardımcısı olan Ayten Durmuş oy biriliğiyle başkan seçildi. Yine adaylık için istifa eden bir diğer isim ise CHP Beykoz İlçe Başkanı Hızır Yılmaz oldu. Yılmaz’ın yerine ise Yönetim Kurulu Üyesi Bahadır Yavuz oturacak.

 

 

Son Güncelleme: 16.07.2013 11:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3