İlhan Varank Eğitim Ve Araştırma Hastanesi İlkleri Gerçekleştiriyor

Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahi ekibi ilk tarafından kapalı yöntemle baypas ameliyatını yaptı.

İlhan Varank Eğitim Ve Araştırma Hastanesi İlkleri Gerçekleştiriyor

Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahi ekibi ilk tarafından kapalı yöntemle baypas ameliyatını yaptı.

16 Mart 2022 Çarşamba 13:57
İlhan Varank Eğitim Ve Araştırma Hastanesi İlkleri Gerçekleştiriyor

Açıldığı günden beri ilçemize değer katan ve yaklaşık iki milyon nüfusa hizmet eden Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesinde pandeminin başında kurulan ve Doç. Dr. Murat Uğur’un Kalp ve Damar Cerrahisi Klinik sorumluluğunu üslendiği Kalp ve Damar Cerrahi ekibi ilkleri gerçekleştirmeye devam ediyor. Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Doç. Dr. Yücel Özen kapalı yöntemle baypas ameliyatı yaptı.

Hastamız göğüs ağrısı şikayetiyle kardiyoloji bölümüne başvurduğunu dile getiren Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Doç. Dr. Yücel Özen, “yapılan testler sonucunda bir damar tıkalı olabileceği şüpheleri hastamızı koroner anjiyoya alındı. Anjiyo sonrasında da üç damar hastalığı tespit ederek ameliyat karar verildi. Biz hastamızı ameliyat ettik. Bugün 7 günü. Hasta için kapalı yöntemle baypas ameliyatı yaptık. Bu son yıllarda çok uygulanan bir yöntem ve devlet hastanelerinde de yavaş başladı. Ameliyat sonrası hasta daha çabuk hasta toparlanıp ayağa kalkabiliyor. Hasta erken taburcu olabiliyor. Göğüs kemiği açılmadan meme altında yapıldığı için daha konforlu bir ameliyat” dedi.

DOÇ. DR. YÜCEL ÖZEN, KALP VE DAMAR NOKTASINDA TÜM AMELİYATLAR YAPILIYOR

İlhan Varank Eğitim Araştırma Hastanesi'nde kardiyoloji bölümünde ne tür ameliyatlar gerçekleştirildiğini dile getiren Doç. Dr. Yücel Özen, “Özellikle endovasküler dediğimiz kapanmayan ayaslar damar ameliyatları yapılıyor. Şöyle özetleyebiliriz aslında. Pediatrik kalp cerrahisi dışında tüm yetişkin hayatları burada rahatlıkla yapıyoruz. Bu tip ameliyatlar da yavaş başladık. Bu bizim yaptığımız ilk hastamız. Bundan sonra da bunları yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kalp ve Damar servisinin 2019 Nisan ayında kurulduğunu dile getiren Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Klinik Sorumlusu Doç. Dr. Murat Uğur, “Amacımız bu bölgede bu bölge halkına başka hastaneye gitmesini engelleyecek sağlık olana olanakları sunmak olarak biz burada birlikte ekibimiz ile Kalp amyantlarına başlattık. Artık günümüzde uygun hastalarda küçük kesitlerle de kalp ameliyatları gerçekleştiriliyor. Bizde hastamızı hemen meme üstünden küçük bir kesinlik kalp ameliyatını gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Doç. Dr. Yücel Özen tarafından kapalı yöntemle baypas ameliyatı olan hasta doktorlara teşekkür ederek hastaneden taburcu oldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72