Ağva'da yol kenarına ahşaptan gecekondu

Şile'nin Ağva mahallesinde Yakuplu köprüsü yakınında yol kenarına...

Ağva'da yol kenarına ahşaptan gecekondu

Şile'nin Ağva mahallesinde Yakuplu köprüsü yakınında yol kenarına...

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Ağva'da yol kenarına ahşaptan gecekondu

Şile'nin Ağva mahallesinde Yakuplu köprüsü yakınında yol kenarına Ağva Otelciler Birliği tarafından yaptırıldığı iddia edilen ahşap tek katlı binada neden inşaat tabelası yok?

""

Şile Ağva Yakuplu köprüsü yakınında bulunan tek katlı ahşap bina objektiflere böyle yansıdı. Bölgede edinilen bilgilere ve iddialara göre  bina Ağva Otelciler Derneği tarafından inşa ediliyor ve derneğin danışma  bürosu olarak kullanılacağı söyleniyor.

""

Bir amaç için danışma bürosu olarak yapılan veya o şekilde tasarlanan binanın içinde şömine, tuvalet vs. gibi  alanların olması orada bu binanın sabit olarak kalacağını ortaya koyuyor. Peki o zaman bu binanın inşaat ruhsatı var mı?

Varsa neden inşaat tabelası yok veya bir turizm hizmeti için yapılan binanın portatif olarak hazırlanması daha doğru olmaz mıydı? Dışı tamamen ahşap olarak yapılan binanın maliyetini kim veya kimler karşılıyor? Hiçbir açıklaması olmayan ve adeta göz yumularak yapılan bina inşası sırasında hiç bir belediye yetkilisi  o yoldan geçmedi mi?

Yetkililerin haberi varsa neden müdahale edilmedi? Normal bir vatandaş evinin balkonuna çivi çaksa anında müdahale eden yetkililer, neden buna ses çıkarmıyorlar? Belki Ağva turizmi için göz yumuluyor denilebilir.

Peki o zaman Ağva merkezinde portatif bir köşe veya emsali bir yerde Turizm Derneği ile birlikte böyle bir çalışma yapılması için girişimci olmuyor hiçbir yetkili. Ayrıca belli ki ruhsatı dahi olmayan bu binadan sonra bakalım Ağva'da daha ne gibi sürpriz kondular meydana gelecek.

""

AYEDAŞ VE İSKİ NE YAPACAK?

Ruhsatsız olduğu iddia edilen bu sözde danışma bürosuna enerji ve su verecek olan iki ayrı kurumda kaçak veya yasal olmayan bu binaya neye dayanarak elektrik ve su verecekleri Ağvalılar'ın merak konusu oldu. HABER:NURCANKIRCALI 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72