Ataşehir Yenisahra'da Kentsel Dönüşüm Mağdurları

Ataşehir Yenisahra'da Kentsel Dönüşüm Mağdurları

05 Mart 2017 Pazar 17:30
Ataşehir Yenisahra'da Kentsel Dönüşüm Mağdurları
Ataşehir Yenisahra Mahallesi'nde Kentsel Dönüşüm çalışmaları kapsamında 1/1000’lik planlar bitmeden ve müteahhit firmalar çalışma başlatmadan evlere elektrik su ve doğalgazın kesilmesi için tebligatlar gönderildi.

Ataşehir Belediyesi kamu kurumlarına yazı gönderdi!

Ataşehir Yenisahra Mahallesi’nde Kentsel Dönüşüm çalışmaları kapsamında bazı müteahhit firmalar tarafından karot çalışması yapılan binalara belediye, yıkım kararı ile ilgili tebligat gönderdi. Ataşehir Belediyesi’nin 67562449-310.14.01-E.622/4321 sayılı yazısı ile kamu kurumlarına yazı yazarak bu alanların riskli yapılar olduğunu belirterek doğal gaz ve suların kesilmesi yönünde yazı gönderdi. Vatandaş, İSKİ VE İGDAŞ’dan gelen memurlarla karşılaştı. Sularını kesmeye gelen İSKİ yetkililerine mağduriyetlerini anlatan vatandaşlar kesim için süre istediler. Tebligatı yapan İSKİ yetkilileri suları kesmeden geri gitti.



“SOKAKLARDA MI YAŞAYAÇAĞIZ?”

Yenisahra'da Kentsel Dönüşüm mağdurlarından aldığımız bilgilere göre Şu ana kadar tebligat yollayan kurumlar, İGDAŞ, İSKİ, AYEDAŞ. Vatandaş, kesim kağıtlarının geldiğini bu sıkıntılarını Ataşehir Kaymakamlığı’na bir dilekçe ile ilettiklerini, yetkililerin bu sıkıntılarına çare bulmalarını istiyorlar. Mağdur edildiklerini söyleyen ev sahipleri, “Yeni çıkan 1/ 5000’lik nazım imar planları kapsamında daha Ataşehir Belediyesi’nin 1/ 1000’lik çalışmaları bitmedi. Müteahhit firma henüz bir çalışmaya başlamadı bile. Ataşehir Belediyesi’nin yıkım kararının yanı sıra; elektrik, doğalgaz ve sularımız kesilirse ne yaparız. Bu konuda müteahhit firmalar çok duyarsız” diyorlar.







 
Son Güncelleme: 05.03.2017 17:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3