Zübeyde Hanım İÖO yeni binasına taşındı

Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu'nun eski binasının yıkım işlemini tamamladı.

Zübeyde Hanım İÖO yeni binasına taşındı

Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu'nun eski binasının yıkım işlemini tamamladı.

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Zübeyde Hanım İÖO yeni binasına taşındı

Ümraniye Belediyesi, ilçe merkezinde yapımına devam ettiği meydan çalışmaları kapsamında, Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu'nun eski binasının yıkım işlemini tamamladı. Öğrenciler, deplase edilen eski binanın yerine Ümraniye Belediyesi'nce yaptırılan yeni okul binasında eğitim almaya başladı. Sütçü Caddesi ve Alemdağ Caddesi kesişimindeki meydanın büyük bir alana sahip olacağını belirten Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Meydan çalışmaları kapsamında, Ümraniye Gaffar Efendi Sokak'ta bulunan 90'lı yıllarda inşa edilen İGDAŞ binası ve 50 yıllık Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu'nu deplase ettik. Yıktığımız 25 derslikli mevcut Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu yerine, 40 derslikli, spor salonu olan modern bir okul binası yaptırdık. Öğrencilerimiz bu yeni binada çok daha modern ve iyi imkânlarda eğitim alabilecekler.

Meydanın altına 1.250 araçlık büyük bir yeraltı otoparkı da yaptırıyoruz. Projenin 2. etabında yapımına başlayacağımız otopark, bölgenin trafik sorunlarını da önemli ölçü de çözüme kavuşturacak. Hiç meydanı olmayan ilçemizde, gelişen fiziki yapı, artan nüfus ve yapılaşma ile bir meydana ihtiyaç duyuluyordu. Yapımına başladığımız meydanla vatandaşlarımızın rahat nefes alabilecekleri bir alana kavuşacaklarına inanıyoruz. Meydan tamamlandığı takdirde, çevre düzenlemesi, yeraltı otoparkı ve diğer fiziki özellikleriyle bölgeye apayrı bir değer katacak.”

 

 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72