Çocuk-Ergen gelişiminde güvenli eğitim ve sağlık?

İstanbul Emniyeti Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından...

Çocuk-Ergen gelişiminde güvenli eğitim ve sağlık?

İstanbul Emniyeti Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından...

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Çocuk-Ergen gelişiminde güvenli eğitim ve sağlık?

İstanbul Emniyeti Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen, okullarda ailelere yönelik, 'Çocuk- Ergen gelişiminde güvenli eğitim ve sağlık' konulu seminerler, bilgilendirme toplantılarıyla başladı.

 

İlk olarak, Sultanbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve ilçe belediyesinin de destekleriyle Sultanbeyli Anafartalar İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirilen seminere Toplum Destekli Polis Birimi'nden görevli polislerle birlikte, belediye ve milli eğitimin anlaşmalı olduğu rehberlik danışma merkezinden sosyolog ve psikologlar seminere katılan velilere, polislik merkezinin belirlediği konular hakkında bilgiler sundu.


""

 

Seminer sonrası görüştüğümüz Komiser Yardımcısı ve Bölge Sorumlusu Cemal Uysal, İstanbul Emniyeti tarafından başlatılan bu projenin beş yıllık bir proje olduğunu ve her ilçede ilköğretim okullarında bu uygulamanın düzenli bir şekilde sürdürüleceğini bildirdi. Toplumda birimlerinin henüz bilinmediğini, tanınmadığını söyleyen Uysal; "Toplumda polise karşı kalıplaşmış karşıt bir tavır var. Polis denince akla ilk olarak şiddet geliyor, çocuklar polisle korkutuluyor. Bizim öncelikle bu imajı silmemiz lazım. İşimiz çok zor bunun farkındayız, ama bizler bu görevi severek üstlendik. Yılmadan bu alanda ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Çok yeni olmamıza rağmen çalışmalarımızın olumlu sonuçlar vermesi ve özellikle çocuklar ile doğu kökenli aileler tarafından benimsenip kabul görmesi bizi daha da heveslendiriyor. 'Bu insanlar için daha fazla ne yapabiliriz' diye düşünüyoruz. Bu projenin amacı, suçu işlenmeden engellemek, suç unsuru olabilecek durumlara önceden müdahale ederek özellikle çocuklar ve gençler üzerinde etkili olabilecek eğitim programlarıyla öğrenci ve velilere ulaşmak. Sınıflarda birebir sunumlar yapılıyor. Yaptığımız çalışmalarda çocukların ihtiyaçları doğrultusunda girişimlerde bulunuyoruz. Gerekli durumlarda ailelerle birebir görüşmeler yapıyoruz. Özellikle kültürümüzün tanıtılması amaçlı müzelere günlük geziler düzenliyoruz. Çocukları istedikleri ve bugüne kadar hiç görmedikleri yerlere götürüyor, hem bilgilenmelerini hem de eğlenmelerini sağlıyoruz. Bu geziler sırasında em büyük kazancımız polisle vatandaş arasındaki güven köprüsünün yeniden kurulmaya başlaması ve bunun özellikle çocuklarımıza yansıması, projenin başarılı olacağını göstermektedir" dedi.


""

 

'Toplum Destekli Polislik Birimi'nin okullarda başlattığı projede yer alan eğitim ağırlıklı konuların başlıcaları; polisin ve birimlerinin tanıtılması, doğru internet kullanımı, internet kullanımının fayda ve zararları, trafik kuralları, aile içi iletişim, çocuğa yönelik şiddet unsurları ve nedenleri, çocuk istismarı, ergen gelişimi ve sağlık.

Seminerlerde her konu; uzman psikolog ve sosyologlar tarafından dikkatle ve titizlikle işleniyor.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3