Kartal'da Buruk 19 Mayıs

Kartal'da her yıl düzenlenen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı,...

Kartal'da Buruk 19 Mayıs

Kartal'da her yıl düzenlenen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı,...

20 Mayıs 2014 Salı 15:15
Kartal'da Buruk 19 Mayıs

Kartal'da her yıl düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, bu yıl buruk bir şekilde kutlandı. Ata’ya saygı ve Soma’da yaşamlarını yitiren 301 maden işçisi için Kartallı Kazım Meydanı’nda anma töreni düzenlendi.

 

Kartal Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Kartallı Kazım Meydanı’ndan Atatürk Anıtı'na kadar gerçekleştirilmesi planlanan halk yürüyüşü ve şöleni Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciası nedeni ile iptal etti. Bunun üzerine Kartal Kazım Meydanı’nda toplanan binlerce vatandaş, ellerinde ‘Bu bayram yastayız’ yazılı dövizler taşıyarak ‘Mustafa Kemal'in askerleriyiz’ sloganları attı. Ardından meşaleler yakan vatandaşlar, hem Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları adına, hem de Soma’da meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden işçiler anısına saygı duruşunda bulundu. Anma törenine Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün yanı sıra CHP Kartal İlçe Başkanı Av. Kamer Gök ve yönetim kurulu, Başkan Yardımcıları Ömer Fethi Gürer, Hüsnü Yeşilyurt, Gülcemal Fidan, Belediye Meclis üyeleri, Birim Müdürleri, CHP Kadın Kolları ve Gençlik Kolları, vatandaşlar katıldı.

 

“Cumhuriyetimize Sahip Çıkarız”
 

Saygı duruşunun ardından Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz,  Cumhuriyet’e sahip çıktıklarını belirterek, “Cumhuriyet’e sahip çıktıktan sonra gelecekle ilgili çocukların en ufak endişesi olmayacak.” dedi.

 

“Kartal özgürlüklerin, kardeşliğin, dostluğun, sevginin yeridir”

 

Kartal’ın özgürlüklerin, sevginin ve dostluğun yeri olduğunu belirten Başkan Altınok Öz, “Kartal özgürlüklerin, dostlukların, sevginin ve anlayışlarının yeridir. Biz Cumhuriyet’imize sahip çıkarız. Bugün de burada buluştuk. Bizleri buralarda buluşturan, bu meydanları bize bağışlayan, dili, dini ve bu özgürlüğü yaratan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve silah arkadaşlarına Allah’tan rahmet diliyorum. Soma’da yitirdiğimiz 301 maden işçimize de Allah’tan rahmet diliyor, ailelerine de sabırlar diliyorum. Bosna Hersek’te aşırı yağışların yol açtığı selde hayatlarını kaybedenlere de Allah’tan rahmet diliyorum. Allah bir daha bizlere acı göstermesin” dedi.

 

 

Son Güncelleme: 20.05.2014 15:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72