Üsküdar'ın yeni umut ışığı: ÜSİM

Üsküdar'da Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in talimatı ile hayata geçirilen...

Üsküdar'ın yeni umut ışığı: ÜSİM

Üsküdar'da Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in talimatı ile hayata geçirilen...

16 Eylül 2014 Salı 13:53
Üsküdar'ın yeni umut ışığı: ÜSİM

Üsküdar’da Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in talimatı ile hayata geçirilen istihdam merkezi yüzleri güldürüyor. Başvuruda bulunan vatandaşların büyük bölümünü iş sahibi yapan ÜSİM kapılarını ilk kez Flashaber’e açtı.

Üsküdar İstihdam Merkezi Genel Koordinatörü Ali Çiçek, ÜSİM’in kuruluş sürecine değinerek Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’e yardımlarından dolayı teşekkür etti.

“Dev bütçeli holdingler ile koordinasyon halindeyiz”

Çiçek, ”Sayın Hilmi Türkmen göreve geldikten sonra kendisine iş talebinde bulunan insanlar için geliştirdiği bir proje kapsamında Üsküdar İstihdam Merkezi’ni hayata geçirdi. Bu proje kapsamında çevredeki STK’lar ve istihdam sağlayan şirketler dışında dev bütçeli holdinglerle temas kurduk. İlk etapta onlarca personelle birlikte vatandaşlarımızın olanak ve imkanlarını genişleterek iş bulmalarına yardımcı olduk”ifadelerini kullandı.

""

“Kişinin genel becerilerini ön planda tutuyoruz”

Genel Koordinatör Ali Çiçek, “ÜSİM’in genel prensip ve felsefesi, yalnızca iş arayan vatandaşı herhangi bir noktaya yönlendirmek değil. Kişinin genel becerileri ve istidatlarına yönelik çıkardığımız profille birlikte kendisi için uzun soluklu bir iş ve üretkenliğini arttırabilecek arayışlara girişiyoruz.  Bu bağlamda  yeni bir kuruluş olmamıza rağmen müracaat eden vatandaşların elimizdeki bilgiler ışığında pek çoğuna iş kazandırdık. Yönlendirdiğimiz iş sahalarında ya da şirketlerde işe başlayıp bize dönüşte bulunmayan vatandaşlarımızı bu rakamların dışında tutuyoruz” dedi.

“İŞKUR’un açığını biz kapatıyoruz”

Çiçek, açıklamasının devamında; “Üsküdar’da İŞKUR yok. Bizler bu açığı kapatmaya çalışıyoruz. Adeta İŞKUR’un yapması gerekenleri belediye nezdinde ve oluşturmaya çalıştığımız imkanlarla genişletip kendi ekibimizle icra ediyoruz. Oldukça fonksiyonel biçimde iş eğitimleri veriyoruz. Bizler balık yemeği değil, balık tutmayı öğretiyoruz. Kişinin kendi ayakları üzerinde durması ekonomik ve sosyolojik açıdan elzem bir durum.

""

2023 vizyonuna göre hareket ediyoruz

Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Belediye Başkanımız 2023 vizyonuna uygun olarak bizlere desteklerini esirgemiyorlar. Bizim çalışmalarımız yalnızca Üsküdar’la sınırlı değil. Çevre belediyeler de bizim sistemimizi inceleyerek bu sistemi kendi bünyelerinde yaşatmak istiyorlar. Burası yonca teşkilatını yeşertip bunu modern çağa ve sınırlarını arttırarak Türkiye’nin dört bir tarafına ihraç etmek için tüm gücüyle çalışıyor.

Güçlü bir ekibimiz var 

Ekibimiz, gecesini gündüzüne katıyor. İş bilgileri, çalışma koşulları ve kişilerin başarılı olmaları için ellerinden geleni yapıyorlar. Burası bir aile gibi kısa zamanda bu başarının nedenleri arasında ciddi bir uyum ve koordinasyon yatıyor.

Arkadaşlarımız yalnızca kimlik bilgilerini alıp kişileri yönlendirmekten ziyade iş sahalarındaki boşlukları takip edip bu alanlarda başarılı olabilecek kişileri de inceliyorlar” dedi.

“3 ay gibi kısa bir süre içerisinde 6.100 kişi arasından 5.700 kişiye istihdam sağladık” diyen Ali Çiçek hedef büyüttü. Çiçek, yakın bir gelecekte tüm başvuruların anında sonuçlanabileceği bir sistem üzerine çalıştıklarını ve çevredeki istihdam olanaklarını tüm yönleri ile kullanmaya çalışacaklarını belirtti.

""

“Çalışmalarımız sosyal dokuyu koruma üzerine”

Üsküdar İstihdam Merkezi Genel Koordinatör Yardımcısı Fatih Kablan ise bu tür çalışmaların sosyal dokuyu koruyacağına dikkat çekti.  Kablan, “Önceliklerimiz arasında engelli vatandaşlar var. Bu kişilerin istihdam edilmesi bizim için hayati öneme sahip” dedi.

Kablan açıklamasını, “İşsizlik hiç bitmeyecek. Fakat biz 2023 vizyonuna uygun olarak işsiz sayısını minimumda tutmak için çaba sarf ediyoruz.  Üsküdar’da özellikle engelli ve genç kardeşlerimizin iş gücü piyasasına katılımını teşvik ediyoruz.  Bilgi evlerimiz ve gençlik merkezlerimizde mesleki eğitim kursları veriliyor.

Bize verilen ödevleri yerine getiriyoruz

Kablan, “Yerel yönetim anlayışımız mahallelerin altyapı ve üst yapıları ile ilgili çalışmalar yapmanın yanı sıra sosyal devlet anlayışını da tümüyle icra edecek projeler gerçekleştirmektir. Daha müreffeh bir toplum için bize verilen görev ve ödevler bu şekildedir.  İnsanları doğru alanlara yönlendirmek, kişinin geleceği ve aile düzeni için çok önemli ve biz bunun farkındayız bu doğrultuda hareket ediyoruz.  Başta dezavantajlı gruplar olmak üzere ÜSİM projesi içerisinde engelli kardeşlerimizin de mesleki eğitim ve olanaklarını güçlendiriyoruz” diyerek noktaladı.

 

""

 

Son Güncelleme: 16.09.2014 13:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72