36 eğitimciye ‘yazarlık' kursu

Pendik'teki ilkokul, ortaokul ve liselerde Türkçe, Türk Dili ve Edebiyat...

36 eğitimciye ‘yazarlık' kursu

Pendik'teki ilkokul, ortaokul ve liselerde Türkçe, Türk Dili ve Edebiyat...

11 Haziran 2014 Çarşamba 11:41
36 eğitimciye ‘yazarlık' kursu

Pendik’teki ilkokul, ortaokul ve liselerde Türkçe, Türk Dili ve Edebiyat öğretmenliği yapan 36 eğitimci ‘Yazarlık ve Editörlük Kursu’nu tamamlayarak mezun oldu.  Yazar ve edebiyat araştırmacısı Mehmet Nuri Yardım’ın seminer  verdiği 16 haftalık  kurs boyunca  öğretmenler yazarlık konusunda önemli tecrübeler kazandı.

Pendik Belediyesi Kültür Müdürlüğü, Pendik’teki  Türkçe, Türk Dili ve Edebiyat öğretmenlerine yönelik ‘Yazarlık ve Editörlük Kursu’ düzenledi. 36 eğitimcinin 16 hafta boyunca katılımcı olduğu kursta,  gazeteci, yazar ve edebiyat araştırmacısı Mehmet Nuri Yardım seminer verdi.  Yazı yazma tekniklerinin öğretildiği ve önemli yazarların  eserlerinin incelendiği kursta, katılımcılar her hafta istedikleri konuda yazılar yazarken bir sonraki hafta da okunarak değerlendirmesi yapıldı.  

Eğitimciler genç yazarlar yetiştirecek

16 haftalık kursu tamamlayan eğitimciler Pendik Güzelyalı Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen törenle sertifikalarını Mehmet Nuri Yardım’ın elinden aldı. Pendik Belediyesi Kültür Müdürlüğü yetkilileri, kursu düzenlemekteki hedefin, yazarlık konusunda tecrübe kazanan eğitimcilerin  kendi okullarında yazarlığa yatkın öğrencileri belirleyerek  Belediye’nin ‘Yazı ve Şiir Atölyesi’ne yönlendirmeleri ve böylece  gelecekte genç yazarlar yetiştirilmesi olduğunu ifade ettiler.

 

Son Güncelleme: 11.06.2014 11:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72