Sevgililer günü'nde şiir sevgisi

Sevgililer günü'nde şiir sevgisi

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Sevgililer günü'nde şiir sevgisi

Çekmeköy Belediyesi'nin düzenlediği şiir yarışmasında yine ‘sevgi' kazandı.

Çekmeköy Belediyesi'nin dördüncüsünü düzenlediği “Sevgini En İyi Sen Anlat” şiir yarışmasında en güzel sevgi sözcükleri kâğıda döküldü.

 Türkiye genelinden olduğu kadar yurt dışından da katılımın olduğu yarışma, 14 Şubat Sevgililer Günü haftasında sonuçlandı. 1524 şiirin katıldığı yarışmada ilk yüze girenler bir yemekte buluştu. Yemekte, dereceye girenlere mansiyon ve para ödülleri verildi.

Ödül gecesine Çekmeköy Kaymakamı Mehmet Arslan, Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcıları Eyüp Yıldırım, Latif Coşar ve Ahmet Epli, Başkan Danışmanı Ekrem Kaya, Milli Eğitim Müdürü Sıtkı Verim, Emniyet Müdürü Vedat Erdem, Garnizon Komutanı Albay Hasan Kaymaz, Jandarma Komutanı Binbaşı Engin Yılmaz, Kızılay İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım, Kızılay Çekmeköy Şube Başkanı Hasan Çelik'in yanı sıra onur konuğu Sunay Akın ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

""

Jüri Başkanlığını Sunay Akın'ın yaptığı yarışmada birinciliği “Keşke” isimli şiiriyle Adapazarı'ndan Mümtaz Kurtuluş, ikinciliği “Rüyabozan” şiiriyle Çanakkale'den Mustafa Gökhan Tosun, üçüncülüğü “Benim Amalarım Âmâ” şiiriyle Adana'dan Canan Yasa kazandı. Yarışmada birinci olan şiire 2 bin 500, ikinciye 2 bin, üçüncü şiire de bin 250 TL ödül verildi. Yedi şiire de 750'şer TL mansiyon ödülünün verildiği yarışmada toplamda 11 bin TL ödül dağıtıldı.

Dereceye girenlere ödüllerini Çekmeköy Kaymakamı Mehmet Arslan, Başkan Yardımcıları Eyüp Yıldırım ve Latif Coşar takdim etti. Şair Sunay Akın Çekmeköy Belediyesi'ne ve Başkan Ahmet Poyraz'a teşekkür ettiği konuşmasında, binlerce şiire kapılarını açarak insanlarımızı şiir ve edebiyatı sevmeye yönelten yarışmanın bir de Sevgililer Günü'nde yapılmasının ayrı bir incelik, farklı bir güzellik olduğunu dile getirdi. Sunay Akın, “şiir en çok Çekmeköy'e yakışıyor” dedi.

Başkan Yardımcısı Eyüp Yıldırım, konuklara Başkan Ahmet Poyraz'ın selamlarını ileterek başladığı konuşmasında, dördüncüsü düzenlenen şiir yarışmasının ulusal hatta uluslararası bir boyut kazanmasının kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti. Sevginin bir güne sığdırılamayacak kadar büyük ve güçlü bir duygu olduğunu söyleyen Başkan Yardımcısı Yıldırım, gelecek yıldan itibaren yarışmanın sınırlarının daha da genişleyeceği müjdesini verdi.

Gecenin sonunda programa katılanlara geçtiğimiz yıl düzenlenen yarışmaya katılan ve ilk yüze giren şiirlerin bir araya getirildiği kitap ile Sevgililer Günü hediyesi güller dağıtıldı.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3