Rahmi M. Koç Müzesi, 23 Nisan'da çocuklara Jest!..

Rahmi M. Koç Müzesi, 23 Nisan'da çocuklara açılıyor

Rahmi M. Koç Müzesi, 23 Nisan'da çocuklara Jest!..

Rahmi M. Koç Müzesi, 23 Nisan'da çocuklara açılıyor

21 Nisan 2014 Pazartesi 10:00
Rahmi M. Koç Müzesi, 23 Nisan'da çocuklara Jest!..

Rahmi M. Koç Müzesi, 23 Nisan’da çocukları Vosvos ve Anadol Otomobil boyamaya davet ediyor

Rahmi M. Koç Müzesi’nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, çocuklar ve kendini hala çocuk hisseden büyükler için düzenlenecek etkinliklerle rengarenk bir şölene dönüşecek!

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek  ‘Araba Boyama Etkinliği’ ile Rahmi M. Koç Müzesi’nde rengarenk bir şölene dönüşüyor. Rahmi M. Koç Müzesi’nin çocuklara bu seneki sürprizi ayrıca Türkiye'de seri olarak üretilen ilk otomobil markası olan Anadol’un 1978 modelinin boyanacak olması. Rahmi M. Koç Müzesi’nin ev sahipliğinde Klasik Otomobil Kulübü’nün desteği ile düzenlenecek bu renkli şölene, 23 Nisan Çarşamba’da tüm çocuklar davetli.

Vosvos ve Anadol boyama etkinliği

Rahmi M. Koç Müzesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocukları her zaman sevdikleri renkli bir atmosferde ağırlayacak.

Klasik Otomobil Kulübü’nün desteği ile düzenlenen araba boyama etkinliğinde; çocuklar ‘Vosvos’ ve ‘Anadol’ marka otomobilleri hayallerindeki gibi boyayarak yaratıcılıklarını ortaya koyacak; eğlenceli vakit geçirirken yeni bir obje yaratmanın da heyecanına varacak.

Etkinlik için özel olarak hazırlanan 1976 model ‘Vosvos’ ve 1978 model Anadol  çocuklar tarafından  renklendirildikten  sonra 23 Nisan’dan itibaren bir hafta boyunca Rahmi M. Koç Müzesi’nde sergilenecek

23 Nisan’da Çocuk Bayramı kapsamında ayrıca Faber Castell’in desteğiyle yüz boyama, balonla şekil yapma gibi birbirinden eğlenceli pek çok etkinlik gerçekleştirilecek.

Rahmi M. Koç Müzesi, 23 Nisan’da tüm çocukları bu renkli dünyaya bekliyor.

Rahmi M. Koç Müzesi hakkında:

Rahmi M. Koç Müzesi Türkiye'de Ulaşım, Endüstri ve İletişim tarihine adanmış ilk önemli müzedir. Lengerhane binası ve Hasköy Tersanesi olmak üzere iki tarihi bina ile hali hazırda 11 bin 250 m2'lik kapalı alana sahiptir. Müze, 1991 yılında alınan Lengerhane Binasında kurulmuş ve üç yıl süren bir restorasyon görmüştür. Aralık 1994'de açılan müzenin ilk bölümünün süratle büyümesi ile 1996 yılında Haliç'in kıyısında, Hasköy Tersanesi alınmıştır. 14 terk edilmiş bina ve tarihi kızak orijinaline sadık kalınarak restore edilmiş, müzenin ikinci kısmı Temmuz 2001'de açılmıştır. Müzenin koleksiyonu, gramofon iğnesinden gerçek boyutlarda gemilere ve uçaklara kadar uzanan binlerce objeyi içermektedir. Yaklaşık 17 bin metrekarelik açık alanda ise Fenerbahçe Vapuru, Liman II buharlı römorkör, Kont Ostrorog teknesi, Tekel 15 takası, Hasköy-Sütlüce Demiryolu ve İstasyonu, Elmalı Barajı buharlı pompa motorları, B-24 uçak ‘Hadley’s Harem’, Turgut Alp Maçunası, Jet Provost T3A küçük yolcu uçağı, DC 3 yolcu uçağı, çift katlı otobüs double decker (1962 AEC Routemaster–Londra) ve atlı karınca ile çocuk oyun alanı bulunmaktadır. Ziyaretçiler, Fenerbahçe Vapuru Büfesi, Coca Cola Büfesi, Demlik Kafe, Café du Levant ve Halat by Divan yemek yiyebilir.

Bu yıl, müzenin 20. yaşına özel düzenlenmesi planlanan etkinlikler ise kentte kaliteli zaman geçirmek isteyen her yaştan ziyaretçi için çeşitli fırsatlar sunuyor.

Rahmi M. Koç Müzesi, pazartesi hariç her gün, hafta içi 10.00-17.00, hafta sonu ve resmi tatillerde ise (1 Ekim - 31 Mart) 10:00-18:00 (1 Nisan - 30 Eylül) 10:00-20:00 saatlerinde ziyaret edilebilir. Müzeye giriş ücreti yetişkinler için 12,5 TL, öğrenciler için ise 6 TL’dır.

Faber Castell Hakkında

1969 yılında faaliyete geçen Adel Kalemcilik, Türkiye’nin büyük gruplarından Anadolu Grubu ile dünyaca ünlü yazım gereçleri firması Alman Faber-Castell A.G’nin ortaklığıdır.

1996’da halka açılan Adel’in bugün %27 civarında hissesi  İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda işlem görmektedir.

Adel, İstanbul’daki tesislerinde; ağaç cidarlı kurşunkalemler, boya ve kopya kalemleri, tükenmez kalemler, mekanik kurşunkalemler ve minleri, sıvı mürekkepli kalemler, keçeli kalemler, pastel boyalar, suluboyalar, silgiler, parmak boyası, oyun hamuru ve guaj boya üretmektedir.

Üretilen bu ürünler Faber-Castell, Eberhard Faber, Adel ve Atlas markalarıyla güçlü bir satış ağı ile tüm Türkiye’ye pazarlanmaktadır.

Adel Kalemcilik, 60’a yakın ülkeye Adel markasıyla kendi ürünlerini ve müşteri istekleri doğrultusunda üretilen ürünleri ihraç etmektedir.

Klasik Otomobil Kulübü Hakkında:

Türkiye'nin ilk klasik otomobil sivil toplum örgütü olan Klasik Otomobil Kulübü, 21 sene önce, tarihi otomobillerdeki zarafet ve güzelliği takdir eden, bu değerleri yaşatma gönüllüsü bir avuç klasik otomobil meraklısı üye tarafından kurulmuştur.
Klasik Otomobil Kulübü, hobi kulüplerinde esas olan merak, bilgi ve sevgi sahibi üyelerin yanında, henüz ehliyeti dahi olmayan gençleri de üyelerinin arasına katarak, onları klasik otomobiller konusunda eğitmeyi ve bu hobiyi sevdirmeyi de ilke edinmiştir. 2011'e gelindiğinde 400'ü aşkın üyesi ile büyük güzel bir aile olmuştur.

Her sene Türkiye'nin tanıtımına katkıda bulunmak ve kültürler arası iletişimi arttırmak amacıyla, üyesi bulunduğu FIVA (Federation Internationale Des Vehicules Anciens- Uluslararası Tarihi Taşıtlar Federasyonu - http://www.fiva.org/ ) kurallarına uygun üç klasik otomobil rallisi düzenleyen Klasik Otomobil Kulübü, bu organizasyonlarda Yunanistan, Almanya, Avusturya, İspanya, vb. birçok ülkeden klasik otomobil severleri ülkemizde ağırlıyor. KOK üyeleri de bu ülkelerde düzenlenen rallilere katılarak kendi bilgi ve birikimlerini paylaşıp ülkemizi temsil ediyorlar.

Son Güncelleme: 21.04.2014 10:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72