“Hoşdeng” Adlı Tiyatro Oyunu Kartal’da Sahnelendi

“Hoşdeng” Adlı Tiyatro Oyunu Kartal’da Sahnelendi

03 Aralık 2018 Pazartesi 16:35
“Hoşdeng” Adlı Tiyatro Oyunu Kartal’da Sahnelendi

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün düzenlediği Kasım ayı kültür etkinlikleri kapsamında tiyatro sanatçısı Ezgi Çelik’in yazıp oynadığı “Hoşdeng” adlı tiyatro oyunu, Kartal Belediyesi Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde sahnelendi. Türkiye’de şiddet gören on binlerce kadından biri olan Hoşdeng’in kocasından, babasından, annesinden ve annesinin kendi kocasından yediği dayağın ve şiddetin hikâyesini anlatan oyun, seyircinden tam not aldı. Toplumun kendisinden beklediği her şeyi vermiş; ama karşılığında hiçbir şey alamamış bireyin hikâyesini canlandıran Ezgi Çelik’in performansı izleyenler tarafından ayakta alkışlandı.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddeti Önleme Günü’nün ardından Kartal’da anlamlı bir oyun sahnelendi. Tiyatro Sanatçısı Ezgi Çelik’in yazıp oynadığı Hoşdeng adlı tiyatro oyununda şiddet mağduru kadınlardan birinin hayatı canlandırıldı. Kocasından, babasından ve annesinden dayak yiyerek büyümüş bir kadının hiç bitmeyecek gibi görünen bir çarkın içine nasıl sıkıştığını anlatan oyunda “Hoşdeng” adlı karakterin bu çarkın arasında yaşadıkları ve şiddetin geçmişi sahnelendi. Kendi parasını kazanan, büyük şehirde yaşayıp ailesini geçindiren ve oğlunu yetiştiren bir annenin kendi kaderini değiştirme çabalarını ve “Her şey oğlanları yetiştiren analarda bitiyor” önermesini sorgulayan oyunda, sanatçı Ezgi Çelik’in performansı göz doldurdu. Oyun sonunda Kartal Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Güray Ünseven, tiyatro sanatçısı Ezgi Çelik’i tebrik ederek kendisine Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz adına çiçek takdim etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72