Bersun Goriça hayatını kaybetti

Oyuncu Bersun Goriça hayatını kaybetti. Goriça'nın ölüm nedeni bilinmiyor.

Bersun Goriça hayatını kaybetti

Oyuncu Bersun Goriça hayatını kaybetti. Goriça'nın ölüm nedeni bilinmiyor.

14 Ağustos 2017 Pazartesi 15:15
Bersun Goriça hayatını kaybetti

Çok sayıda film ve dizide rol alan oyuncu Bersun Goriça hayatını kaybetti.

Ses sanatçısı Onur Akay, haberi Instagram hesabından paylaştı. Akay, “Sanat camiasında yaprak dökümü devam ediyor. Usta tiyatro ve sinema sanatçımız Bersun Goriça’yı 78 yaşında kaybettik. Onu Melek, Karagümrük gibi dizilerde izlemiştik. Gülüm adlı sinema filminde ise, Tarık Akan ve Okan Bayülgen’le oynamıştı. İzmir Devlet Tiyatrosu’nda yetişen Ayşe Bersun Goriça’nın mekânı cennet olsun inşallah” ifadelerini kullandı.

BERSUN GORİÇA KİMDİR?

İzmir Devlet Tiyatrosu’nda yetişen sinema ve dizi oyuncusu Ayşe Bersun Goriça, 1939 yılında dünyaya geldi. Goriça, en son yönetmenliğini Zeki Ökten’in yaptığı “Gülüm” adlı sinema filminde oynamıştı. Çok sayıda tiyatro oyunu sahneye koyan oyuncu, başta ‘Melek’ ve ‘Karagümrük’ olmak üzere, ‘Bütün Çocuklarım’, ‘Büyük Buluşma’, ‘Aşk Kapıyı Çalınca’ ve ‘Demir Leblebi’ gibi çok sayıda televizyon dizisinde de izleyici ile buluştu.

Kaynak: Duvar

Anahtar Kelimeler:
OyuncuTiyatroGoriça
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3