Şile Saklıgöl’de rantın sonu facia oldu

Şile Saklıgöl Sosyal Tesisleri’nde ranta çevrilen, hiçbir güvenlik önlemi alınmadan ve yapı izni olmadan yapılan çardakların biri çöktü ve insanlar göle düştü.

Şile Saklıgöl’de rantın sonu facia oldu

Şile Saklıgöl Sosyal Tesisleri’nde ranta çevrilen, hiçbir güvenlik önlemi alınmadan ve yapı izni olmadan yapılan çardakların biri çöktü ve insanlar göle düştü.

10 Haziran 2019 Pazartesi 09:36
Şile Saklıgöl’de rantın sonu facia oldu

Gölü ve ormanı ranta çevirdiler!

Daha önce bir çok kez gündeme getirdiğimiz Şile Karamandere’de bulunan Saklıgöl Sosyal Tesisleri’nde facia yaşandı. Bir çardağın çökmesi ile vatandaş göle düştü. Ranta çevrilen hiç bir güvenlik önlemi, kontrolü veya yapı izni olmayan, masa parasıyla kiraya verilen çardaklardan birinin çökmesi aslında ‘Facia geliyorum’ diyordu. İşletmecilerin daha çok para kazanmak hırsıyla göl üstünde gelişigüzel kondurdukları çardaklar facialara davetiye çıkarıyordu.

Bu izni kim verdi!

Ormanı tel örgülerle çevirerek gelenlerden para alınması ise işin başka bir rant boyutu. Göl kenarındaki tüm alanlar özel mülke dahil edilmiş durumda. ‘Saklı Göl Sosyal Tesisi’ adı altında insanlardan fahiş fiyatlar isteniyor. Göl kenarında banklarda oturmak için veya piknik yapmak için insanlardan 30 ile 45 lira arasında para talep ediliyor. Gölün tüm etrafı barakalarla kapatılıp ticari hale getirilmiş. Bu durum doğanın doğal halini de yok etmiş durumda. Önceleri küçük bir baraka olan Saklı Göl Sosyal Tesisleri bugün devasa bir ticari mülke dönüşmüş durumda. Orman içine bile bank kuran tesis sahipleri burada oturulmaya bile para istiyor. Doğaseverler ise istenen bu astronomik fiyat karşısında büyük şaşkınlık yaşayarak, “Göller ve ormanlar ne zamandan beridir özel mülk oldu” diyor.

Sonunda buda oldu. Çardak çöktü!

Şile Saklıgöl’de göl üzerindeki çardak bir anda çöktü. Çardakta bulunan vatandaşlar göle düşerek suda mahsur kaldı. Facia gibi olaya tanık olan bazı vatandaşlar yardıma koşarken çevredeki diğer vatandaşların da büyük panik yaşadığı gözlendi. Olay yerine kısa sürede itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Göle düşen vatandaşlar itfaiyenin ve vatandaşların çabası ile gölden çıkarıldı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadığı öğrenildi.

Son Güncelleme: 10.06.2019 09:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72