Maltepe Cezaevi'nde günde 30 bin ekmek üretiliyor

Maltepe Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğü, cezaevi kampüsünde kurduğu atölyeler ile 33 iş kolunda kamu için mal ve hizmet üretip satıyor.

Maltepe Cezaevi'nde günde 30 bin ekmek üretiliyor

Maltepe Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğü, cezaevi kampüsünde kurduğu atölyeler ile 33 iş kolunda kamu için mal ve hizmet üretip satıyor.

16 Ocak 2020 Perşembe 12:19
Maltepe Cezaevi'nde günde 30 bin ekmek üretiliyor

Maltepe Açık Ceza İnfaz Kurumu İş yurdu Müdürlüğü, 33 farklı iş kolunda mahkumları hayata kazandırıyor. 489 hükümlü, unlu mamüller atölyesinden teraryum atölyesine kadar birçok alanda faaliyet gösteriyor. Cezaevi idaresinden sorumlu Başsavcı Vekili, hükümlülerin çalışarak hem kaliteli zaman geçirdiğini hem de meslek edindiğini söyledi.
Maltepe’de 2008 yılında hizmete açılan Açık Ceza İnfaz Kurumu, meslek sahibi olmayan hükümlülerin meslek sahibi olması, meslek sahibi olan hükümlülerin ise mesleklerini geliştirmesi amacıyla İş yurdu Müdürlüğü’nde üretim, hizmet ve satış olmak üzere 33 farklı iş kolunda faaliyet yürütüyor.

Fırın ve unlu mamuller atölyesi, yangın tüpü dolum ve bakım atölyesi, teraryum atölyesi, fotoğrafhane atölyesi gibi atölyelerin yer aldığı İş yurtlarında, 489 hükümlü ve 152 personel görev yapıyor. Hafta içi her gün atölyelerin yolunu tutarak günde 8 saat çalışan hükümlülere ücret verilerek sigortaları yapılıyor. Hükümlüler cezaevindeki boş zamanlarını üretim yaparak değerlendirme ve meslek edinme fırsatı buluyor.


Günde 30 bin ekmek üretiliyor

Maltepe Açık Ceza İnfaz Kurumunda bulunan ve en kapsamlı atölye olan Fırın atölyesinde 30 bin ekmek üretilirken, simit, poğaça, yufka ve baklava üretimi de yapılıyor. Üretilen unlu mamüller, atölyedeki hükümlü kantini ve Anadolu Adliyesi’ndeki marketlerde satışa sunuluyor.

“Baklava eğitimi için Gaziantep’e gittim”

Unlu Mamuller Atölyesi üretim sorumlusu Aziz Köksal, “Müdürümüz, 2 yıl önce beni eğitim için Gaziantep’e gönderdi. 1 aylık eğitimden sonra geldik, burada başladık. Şu anda 10 tane yetişmiş hükümlümüz var. Günlük 50 kilo baklava yapıyoruz. Satışlarımız gayet güzel, baklavamızdan gayet memnunlar. Burada hükümlüleri yetiştiriyoruz, meslek sahibi yapıyoruz. Sadece baklava değil, poğaça, börek, ekmek, yufka, kandil simidi gibi farklı farklı şeyler yapıyoruz” diye konuştu.

25 hükümlü çalışıyor

Üretilen unlu mamullerin satışa sunulduğu ve Maltepe Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğü tarafından Anadolu Adliyesi’nde açılan kafeteryada konuşan Cezaevi Savcısı İdris Aksoy, “Cumhuriyet Başsavcımızın talebiyle bu şekilde bir uygulama yapıldı. Personelimize ve halkımıza bir hizmet. Aynı zamanda Maltepe Açık Ceza infaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğümüz bünyesindeki hükümlülerimizin iyileştirme faaliyetine de katkısı olan bir İşyurdu faaliyeti burası. Bir kısım personel ve 25 hükümlü çalışıyor burada” diye konuştu

Son Güncelleme: 17.01.2020 10:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72