Diyanet'e veda!

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez "Batı idrakini istila eden İslamofobik nefreti rahmete dönüştürmek yeni Diyanet'in en büyük vazifesi olacaktır" dedi.

Diyanet'e veda!

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez "Batı idrakini istila eden İslamofobik nefreti rahmete dönüştürmek yeni Diyanet'in en büyük vazifesi olacaktır" dedi.

01 Ağustos 2017 Salı 12:20
Diyanet'e veda!

Diyanet İşleri Başkanlığı görevindenistifa eden ve  emekliliğe ayrılan Mehmet Görmez veda konuşması yaptı.Görmez yaptığı konuşmada “İslamofobik nefreti rahmete dönüştürmek yeni Diyanet’in en büyük vazifesi olacaktır” dedi. Görmez, “Batı idrakini istila eden İslamofobik nefreti rahmete dönüştürmek yeni Diyanet’in en büyük vazifesi olacaktır” sözlerini kaydetti.

Görmez’in konuşmasından satır :

Hayat bize bir emanettir: 

Üzerimde hakkı olan herkesten helallik diliyor, herkese hakkımı helal ediyorum. Hayat bize bir emanettir. Öyle ki insan kendi canının, hatta bir tek nefesinin dahi sahibi değil, emanetçisidir. Dünya hayatında vazifelendirildiğimiz bütün işler de bize emanettir.

Gücümüz ve nefesimiz yetmedi

 Denize açılan sayısız masum insan Akdeniz’e gömüldü. Cansız bedenler sahillere vurdu. Gazze defalarca bombalandı. Kudüs’te, Filistin’de zulüm durmaksızın devam etti. Arakan’da, Myanmar’da zulüm devam etti. Kısaca, İslam ümmeti büyük acılara gark oldu, ancak gücümüz ve nefesimiz yetmedi. Diyanet İşleri Başkanı olarak ne kadar sorumluluk sahibi idiysem bugün mahiyet olarak aynı, derece olarak farklı bir sorumluluk taşıyorum, mümin olarak.

Herkes dininin adamıdır: 

Onyıllarca bana ders veren hocamın her derste tekrarladığı cümlesi vardır, “İslam’da din adamı yoktur, herkes dininin adamıdır”. Bu kutlu yolda azimle yürümeye ve bu istikamette çalışmaya devam ettim.

Yeni diyanetin en büyük vazifesi

 Bir yandan doğruyu ortaya koyma gayesini güttüğümüz gibi yanlışlar ile mücadelemizi de sürdürdük. Başta DEAŞ ve FETÖ olmak üzere İslam dünyasından çıkan ancak İslam’la ilgisi olmayan, dünya barışını tehdit eden İslamofobi belasına karşı da samimiyetle mücadele etmeye çalıştık. Ancak Batı idrakini istila eden İslamofobik nefreti rahmete dönüştürmek yeni Diyanet’in en büyük vazifesi olacaktır

Son Güncelleme: 01.08.2017 12:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72