Üsküdar'da 10 ton hamsi dağıtıldı

ÜSKÜDAR'da düzenlenen ve Karadeniz kültürünün tanıtıldığı festivalde vatandaşlara 10 ton hamsi dağıtıldı.

Üsküdar'da 10 ton hamsi dağıtıldı

ÜSKÜDAR'da düzenlenen ve Karadeniz kültürünün tanıtıldığı festivalde vatandaşlara 10 ton hamsi dağıtıldı.

10 Aralık 2019 Salı 10:39
Üsküdar'da 10 ton hamsi dağıtıldı

Üsküdar'da Trabzon Şalpazarı Dernekler Federasyonu tarafından ilk kez düzenlenen hamsi festivali, renkli görüntülere sahne oldu. 4 Aralık'ta başlayan ve yarın sona erecek olan festivale binlerce kişi katıldı. Vatandaşlar, Karadeniz müzikleri eşliğinde halk oyunları ve horon oynadı. Ardından sunucu Necati Selvitop'un başlatmasıyla pişirilen hamsiler dağıtıldı. Festival kapsamında vatandaşlara 10 ton hamsi dağıtıldı. Öte yandan, alana kurulan çadırda yöresel lezzetler satışa sunuldu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği festivale Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in yanı sıra spor ve iş dünyasından birçok isim de destek verdi.

ÖMER KARADENİZ: FEDERASYON OLARAK GENÇLİĞE HİZMET AMACIMIZ

Trabzon Şalpazarı Dernekler Federasyonu Başkanı Ömer Karadeniz yaptığı açıklamada, festivalin yarın akşama kadar süreceğini söyleyerek, “Festivalimiz çarşamba günü başladı, bugün ve yarın akşama kadar devam edecek. Bugün hamsi ikramlarımız olacak, bütün İstanbul'daki Karadenizli hemşerilerimizi buraya davet ettik, şu an buradalar, turistler de burada herkes burada. Bu işi yapmamızın sebeplerinden biri de federasyon olarak gençliğe hizmet amacımız. Gençlerimize futbol turnuvası düzenliyoruz. Bütün öğrencilerimize ilçe bazında burs veriyoruz. Folklor etkinlikleri ve hizmet amaçlı bu etkinliği düzenledik" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3