OLAĞANÜSTÜ TOPLANAN ÇEKMEKÖY MECLİSİ’NDE OLAĞANDIŞI DAVRANIŞ VE KARARLAR!

Çekmeköy Belediye Meclisi 23 Milyon borçlanma yetkisi talebi ile olağanüstü toplandı. Oldukça sert tartışmaların yaşandığı toplantıda; İBB hizmetleri, Belediye başkanı Poyraz’ın toplantılara katılmaması, telekonferans görüşmesi, belediyenin müsriflikleri ve ağır ithamlar meclisi gerdi. Borçlanma yetkisine ağır eleştirilerde bulunan CHP grubu ise ‘Evet’ dedi!.

OLAĞANÜSTÜ TOPLANAN ÇEKMEKÖY MECLİSİ’NDE OLAĞANDIŞI DAVRANIŞ VE KARARLAR!

Çekmeköy Belediye Meclisi 23 Milyon borçlanma yetkisi talebi ile olağanüstü toplandı. Oldukça sert tartışmaların yaşandığı toplantıda; İBB hizmetleri, Belediye başkanı Poyraz’ın toplantılara katılmaması, telekonferans görüşmesi, belediyenin müsriflikleri ve ağır ithamlar meclisi gerdi. Borçlanma yetkisine ağır eleştirilerde bulunan CHP grubu ise ‘Evet’ dedi!.

22 Mayıs 2020 Cuma 13:28
OLAĞANÜSTÜ TOPLANAN ÇEKMEKÖY MECLİSİ’NDE OLAĞANDIŞI DAVRANIŞ VE KARARLAR!

POYRAZ’IN BİR GÜN ÖNCEKİ TELEKONFRENS GÖRÜŞMESİ FİTİLİ ATEŞLEDİ!

Koronavürüs tedbirleri kapsamında uzun süredir toplanmayan Çekmeköy Belediye Meclisi borçlanma yetkisi talebi ile olağanüstü toplandı. Tüm çağrılara rağmen Belediye Başkanı Ahmet Poyraz toplantıya yine katılmadı. Meclis başkan vekili başkanlığındaki toplantı oldukça gergin başladı. Bir gün önce belediye başkanı Ahmet Poyraz’ın telekonferansla meclis üyeleri ile görüşmesi gündeme gelince tansiyon biranda yükseldi. İyi Parti meclis üyesi bora Kılıç ve CHP grup başkanı Ünal Bellek Poyraz’ın telekonferanstaki görüşmesinde gündeme getirdiği ‘İBB’nin Çekmeköy’deki yatırımlarının durdurduğu’ şeklindeki sözlerinin gerçeği yansıtmadığını söyledi. AK Parti Grup başkanı Şahmettin yüksel ise elindeki yazışmaları göstererek, yatırımlarının durdurulduğunu savundu.

ŞAHMETTİN YÜKSEL: YAŞANAN FELAKETİN SORUMLUSU OLURSUNUZ

Kürsiye çıkan Ak Parti Grup başkanı şehmettin Yüksel, pandemi sürecinde belediyenin yaptığı hizmetleri detaylı bir şekilde anlattı. Rakamlarla vatandaşa yapılan hizmetleri anlatan Yüksel, konuyu İBB’nin yatırımlarına getirince sertleşti. İBB’nin yapmadığı hizmetleri millete anlatmaya devam edeceklerini söyleyen Şahmettin Yüksel, “İstanbul’un ve milletin yarara evet, zararına olacak her işe de fren olmaya devam edeceğiz. Metronun Çekmeköy ayağı durdurulmuş durumda. Çamlık Kültür Merkezi’nin de inşaatı ise durmuş durumda. Burada bir göçük olmadan, oradaki site çökmeden büyükşehir o inşaatı yol seviyesine getirmeli. Aksi takdirde yaşanacak felaketin sorumlusu olur” dedi.

ÖZGÜR KİP’TEN ŞENOL ALAN’A: YÖNETEMİYORSUN BAŞKANIN GELSİN

Şahmettin Yüksel’in, Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın CHP Meclis Üyesi Özgür Kip’le ile görüşme talebinin olumlu karşılanmadığını söylemesi yeni bir gerginliğin fitili oldu. Özgür Kip söz alarak kürsüye geldi. Konuşma süresi 2 dakika ile sınırlandırılan Özgür Kip, Meclis Başkanına tepki göstererek muhalefete iktidara verildiği kadar süre verilmemesini eleştirdi.

Özgür Kip ,sözlerini devamında “Kendisinin belediyeye vergi vermek dışında belediye ile hiçbir özel işinin olmadığını, belediye başkanı ile özel görüşme gerektirecek bir durum olmadığını, belediye başkanı ile görüşme yerinin meclis olduğunu,belediye başkanın meclise gelmesi gerektiği,burada sorulan sorulara belediye meclisinde cevap verilmesi gerektiğini vurguladı. Konuşmasının devamında iktidarın ,kayyum, maske dağıtımındaki politikalarını eleştirmeye başlayan Özgür Kip’in konuşmasına meclis başkan vekilinin müdahale etmesi ve kesilmesi üzerine,Özgür Kip sert ifadelerle karşılılık verip kürsüden indi. Kürsüden inerken ” senin Ünal Bellek’in yerinde ,grup başkan vekilliğinde gözün var şeklindeki Meclis Başkan Vekili Şenol Alan’ın sataşmasına karşılık sözlerine Özgür Kip ” Partimizin içişlerine karışma ve söz söyleme hakkınız yok.Saygısızlık yapıyorsunuz,burayı yönetemiyorsun,Ahmet Poyraz gelsin yönetsin,onunla konuşalım” şeklinde sert karşılık verdi.

ÜNAL BELLEK: KAMU YARARINA ADINA ‘EVET’ DİYORUZ

Belediyenin borçlanma talebini eleştiren CHP Gurup Başkanı Ünal Bellek ise şunları söyledi: Çekmeköy belediyesi olağanüstü meclis gündeminin 2. maddesi ile sayın belediye başkanı 23 milyon TL borçlanma yetkisi istiyor. Böyle bir ihtiyacın nereden doğduğunu tahmin edebiliyoruz.

Daha önce okulları hazineye devrettiniz vergi ve ssk sorununu bu şekilde hallettiniz. bu arada hükümet tarafından chp’li belediyelere bu kıyaklar yapılmıyor bunu da bilesiniz. Yılbaşında belediye emekçilerinin yemeğini kestiniz buradan da ciddi bir kazanımınız olmuştur diye düşünüyorum. Pandemi nedeni ile ramazan ayında iftar giderlerindende yırttınız. yani kasada iyice para olması lazım. 3. dönemdir aynı kadrolar ile çalışıyorsunuz. Kasada para kalmadı diyorsunuz. çünkü gelirleri kötü kullanıyorsunuz, israf ediyorsunuz. örneğin sürekli “greenart” firmasına reklam ihalesi veriyorsunuz. şartları ona göre belirliyorsunuz. başka firmamı yok? merak ediyoruz. kiracısı daha iyi para kazansın diye “doğa park”a makyaj yapıyorsunuz. Ne kadar harcıyorsunuz merak ediyorum…! insanların ihtiyaçlarını bile zor karşıladığı, birçok işyerinin kapandığı, ekonomik olarak dünyanın nereye gittiği tahmin bile edilemezken kaldırım yenilemek elzem bir ihtiyaçmıydı gerçekten merak ediyoruz…Sayın Ekrem İmamoğlu pandemi ile mücadele için toplantıya çağırıyor, katılmıyorsunuz. Halkımızın bu dar gününde 530.000 koli yardımı dağıtımını siyasi parti ayrımı yapmadan birlikte yapalım diyor, destek vermiyorsunuz, sonra dönüp çamur atıyorsunuz. Kamunun ve halkın yararına olan ihtiyaç ve çalışmalara destek olacağız. buradan “ders” çıkaracağınızı da düşünmüyoruz. Kamu yararı ve belediye hizmetlerinin aksamaması için millet ittifakı olarak borçlanmaya evet diyoruz.

ERDOĞAN BOZKURT: BORÇLANMAYA ‘HAYIR’ TASARUFA ‘EVET’

Bağımsız meclis üyesi Erdoğan Bozkurt, borçlanma talebi ile ilgili söz aldı ve bu kararı eleştirdi. Belediyenin öncelikle tasarruf yapması gerektiğini söyleyen Bozkurt, ‘Bu tasarrufta öncelikle belediyeden başlanmalı. Müsriflikten uzak durulursa zaten belediyenin borçlanmasına gerek kalmaz. Bu yüzden borçlanma talebine ‘Hayır’, tasarrufa ise ‘Evet’ diyorum”.

MECLİS ÜYESİMİSİN KONU MANKENİ Mİ?

Çekmeköy meclisi'nin tek DP'li meclis üyesi ve DP il başkanı Eray Arda’nın varlığı ve yokluğu ise belli değil. Toplantılara ara sıra katılan Eray Arda’nın hiçbir konuda konuşmaması dikkatlerden kaçmıyor. Borçlanma yetkisi ile toplanan mecliste, meclis başkan vekili Şenol Alan’ın kendisine “konuşmak ister misiniz” teklifine ‘Hayır’ diyen Eray Arda’nın bu tutumu merak konusu!..

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72