Geleceğimiz kül olmasın

Orman yangınlarının ortalama %85’i insan kaynaklıdır.

Geleceğimiz kül olmasın

Orman yangınlarının ortalama %85’i insan kaynaklıdır.

17 Temmuz 2017 Pazartesi 16:27
Geleceğimiz kül olmasın

Orman yangınlarının ortalama %85’i insan kaynaklıdır. Bu kapsamda orman yangınına sebebiyet verebilecek her türlü piknik ateşi, anız, artık ve çöplük ateşi yakılmaması, cam ve cam kırıklarının atılması (Cam, güneş ışığını bir büyüteç gibi çimlere çeker. Çimler, tutuşarak alevlenmeye ve dolayısıyla yangının oluşmasına neden olacaktır.) Bunu takiben hava şartlarının yangına sebep olduğu özellikle rüzgarın şiddetli ve nispi nemin düşük olduğu günlerde orman ve piknik alanının içerisinde vatandaşlarımızın ateşle ilgili faaliyetlerden uzak durmaları gerekmektedir.

Diğer yandan orman yangınından haberdar olan vatandaşlarımızın ALO 177 orman yangın ihbar hattını arayarak orman teşkilatına haber verilmesini önemle bildiririz.

Son Güncelleme: 17.07.2017 16:29
Anahtar Kelimeler:
YangınOrmanALO 177
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72