CHPLİ ALİ KILIÇ’TAN SON VUKUAT: ALKOL - KAZA- TEHDİT - RÜŞVET

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın alkollü şekilde kullandığı Belediyeye ait araçla kadın bir şoföre çarpıp kaçtığı ve olay yerine gönderdiği özel kalemi vasıtasıyla kazanın üstünü örtmeye çalıştığı ve 300 bin lira para teklif ettiği iddia edildi.

CHPLİ ALİ KILIÇ’TAN SON VUKUAT: ALKOL - KAZA- TEHDİT - RÜŞVET

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın alkollü şekilde kullandığı Belediyeye ait araçla kadın bir şoföre çarpıp kaçtığı ve olay yerine gönderdiği özel kalemi vasıtasıyla kazanın üstünü örtmeye çalıştığı ve 300 bin lira para teklif ettiği iddia edildi.

04 Nisan 2021 Pazar 17:55
CHPLİ ALİ KILIÇ’TAN SON VUKUAT: ALKOL - KAZA- TEHDİT - RÜŞVET

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın alkollü şekilde bir kadının kullandığı otomobile çarptığı iddia edildi. Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Canan Döner'in de kaza sırasında Ali Kılıç'la birlikte araç içinde olduğu bildirildi. Kazazede kadının, kendilerine susmaları için para teklif edildiğini iddia etti.

‘'PARA VERELİM, RÜŞVET VERELİM' DİYORLAR"

Kazazede kadının, kendilerine susmaları için para teklif edildiğini açıkladı ve "Merhaba şu an bu görmüş olduğunuz araç Maltepe Belediye başkanının aracı ve kendisi kullanıyordu bu aracı. Bizi ikna etmeye çalışıyorlar 'para verelim, rüşvet verelim' diyorlar" dedi.

KILIÇ VE DÖNER YENİ ARAÇLA OLAY YERİNDEN AYRILDI

Kazanın ardından Maltepe Belediyesi Özel Kalem Müdürü Umut Polat ve Maltepe Belediyesi'nde Ali Kılıç'ın fotoğrafçılığını yapan Nazım Ender Aslan'ın kaza yerine geldiği öğrenildi. Ali Kılıç ve Canan Döner'in, yeni gelen araca binerek olay yerinden ayrıldığı öne sürüldü.

Karakola gidip ifade verdi

Bu gelişmelerin ardından kazazede kadın dün akşam karakola giderek ifade verdi. Bunu duyan Ali Kılıç’ın ekibi, kadını tehdit etti. İfadesini değiştirmesi için baskı yaptı. Ancak kazazede kadın, tehditlere boyun eğmeyip olayı tüm gerçekliğiyle anlattı. Şantaj, rüşvet teklifi ifade tutanağına geçti. Mağdur kadının ifadesi şöyle:

"Ali Kılıç başka araca binip uzaklaştı"

"Kırmızı ışıkta beklediğim esnada arkamdan gelen bir araç hızla bana çarptı. Araçtan aşağıya indiğimde diğer araçtan alkollü bir erkek şahsın indiğini gördüm. Erkek şahıs, resimlerine bakarak emin olduğum Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’dır. Diğer araçlardan korumalar indi ve bir anda kalabalık bir grup oluştu. Ali Kılıç arkadan gelen başka bir araca binerek uzaklaştı.

‘’Görüntüleri silmemi ve paylaşmamamı istediler’’

Belediye Başkanı ayrıldıktan sonra gözlüklü şahıs araca binerek kazayı kendisinin yaptığını söyledi. ‘Sana biz 300 bin TL verelim, bizim aracımızı da alın görüntüleri silin ve paylaşmayın’ dedi. Bu teklifi kabul etmedim. Olay yerine polis ekibi çağırmıştım.

KAZAZEDE KADIN: "SUSALIM DİYE BİZE PARA VERİYORLAR"

Umut Polat ve Nazım Ender Aslan'ın, kazazede kadınla pazarlık yaptığına yönelik video internet sitelerine düştü. Kazazede kadın; Umut Polat ve Nazım Ender Aslan'la yaptığı görüşmede şunları söyledi: "Merhaba şu an bu görmüş olduğunuz araç Maltepe Belediye başkanının aracı ve kendisi kullanıyordu bu aracı. Full alkollüydü bize geldi çarptı aracımın şu şekilde. Ve kalemini gönderdi bize ikna etmeye çalışıyor. Medyaya vermeyin diye ısrar ediyor. Kesinlikle böyle bir durum söz konusu değil. Burası Bağdat Caddesi'ne giden bir yol. Hemen kaçtılar zaten. Korkudan sesim titriyor. Bizi ikna etmeye çalışıyorlar 'para verelim, rüşvet verelim' diyorlar. Kesinlikle kabul etmiyoruz. Kanun var, kaçamazsın sen."

BELEDİYEDE İDDİALARI REDDETTİ

Maltepe Belediyesi'nden ise olayla ilgili yapılan yazılı açıklamada, "Sosyal medya hesaplarında bir personelimizin karıştığı trafik kazası üzerinden ortaya atılan iddialar tamamen gerçek dışı ve maksatlıdır" denildi.

Açıklamada, "Basın ve yayın müdürlüğümüzde görevli olan N.E.A adlı personelimizin ihmali sonucu gerçekleşen trafik kazası geçtiğimiz yıl gerçekleşmiş olup yakın zamanla hiçbir bağı bulunmamaktadır. Kurumumuzun yönetim kadrosunun olağan toplantısında görevli olan N.E.A adlı personelimiz, toplantının ardından belediye başkanımızın şoförünün sağlık sorunları nedeniyle izinli olması nedeniyle sürücü olarak eşlik etmiştir.

Seyir hali sırasında dikkatsizliğinin neden olduğu kazaya neden olmuş ve toplantı yerine yakın olması nedeniyle özel kalem müdürümüz ve başkan yardımcılarımız tarafından ziyaret edilmiştir. Kazanın tutanak altına alınmama talebi, aracının değer kaybetme riski göz önünde bulundurularak bizzat kaza mağduru tarafından personelimize teklif edilmiştir. Personelimiz tarafından resmi olarak yapılan ödeme dekontu tarafımızda mevcuttur" ifadeleri yer aldı.

Son Güncelleme: 04.04.2021 17:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3