Çekmeköy, ‘SAMİM’ ile kültür ve sanatta atılım yapacak

Çekmeköy Serbest Meslek Mensupları Derneği (SAMİM) kongreye gidiyor. Başkan adayı Kültür Ekonomisi ve Kültür Politikaları Uzmanı, Bilgi Üniversitesi Sanat ve Kültür Yönetimi Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Funda Lena Nazik, yeni dönem için proje ve hedeflerini anlattı..

Çekmeköy, ‘SAMİM’ ile kültür ve sanatta atılım yapacak

Çekmeköy Serbest Meslek Mensupları Derneği (SAMİM) kongreye gidiyor. Başkan adayı Kültür Ekonomisi ve Kültür Politikaları Uzmanı, Bilgi Üniversitesi Sanat ve Kültür Yönetimi Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Funda Lena Nazik, yeni dönem için proje ve hedeflerini anlattı..

13 Ocak 2020 Pazartesi 13:40
Çekmeköy, ‘SAMİM’ ile kültür ve sanatta atılım yapacak

Av. Erman Çalışkan başkanlığındaki Çekmeköy Serbest Meslek Mensupları Derneği (SAMİM) kongreye gidiyor. Son dönemlerde sanatsal çalışmalar ile adından söz ettiren SAMİM’e kadın eli değiyor. Kültür Ekonomisi ve Kültür Politikaları Uzmanı, Bilgi Üniversitesi Sanat ve Kültür Yönetimi Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Funda Lena Nazik, yeni dönemde SAMİM’e başkan adayı oluyor. SAMİM eliyle Çekmeköy’de kültür ve sanatta bir çok projeyi hayata geçirmek için kolları sıvayan Dr. Funda Lena Nazik, bu projelerini ve hedeflerini gazetemize anlattı.

SAMİM Serbest Meslek Mensupları Derneğine dahil olmak konusunda sizin için en önemli motivasyon kaynağı neydi?Geçtiğimiz dönemde SAMİM Dernek Başkanı Sn. Erman Çalışkan’ın inisiyatifiyle derneğin rotasını kültür sanat alanına kırması; sanatçıları, yazarları, derneğe üye olarak kazandırmaya başlaması; derneğin sanatsal faaliyetlerinin artmasına önayak olması benim SAMİM’in bir parçası olmayı istememin en önemli nedeniydi. Çünkü ben hem kültür sanat alanında araştırmalar yapan ve dersler veren bir akademisyenim hem de bir kültür girişimcisiyim.

Kendinizden ve kariyerinizden biraz daha detaylı söz eder misiniz?
Lisans ve Yüksek Lisans Eğitimimi Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümünde tamamladıktan sonra 5 yıl süreyle müzik yapımcısı, şarkı yazarı, besteci ve yorumcu olarak müzik endüstrisinde yer aldım. Daha sonra akademik geçmişim ile sahadan edindiklerimi harmanlamak üzere Sanat ve Kültür Yönetimi alanında doktora yaptım. Bu süre zarfında kültür politikaları ve kültür ekonomisi alanında uzmanlaştım. Doktora sırasında Bilgi Üniversite’sinde kültür endüstrileri ve kültür ekonomisi üzerine dersler vermeye başladım. 2017’de doktoradan mezun olduktan sonra da halen Bilgi Üniversitesinde aynı alanda hocalığa devam ediyorum. Kültür sanat üzerine çeşitli gazete ve dergilerde yazılar yazıyor, araştırma projeleri yürütüyor ve raporlar hazırlıyorum. Bunun yanı sıra çocuk kitapları ve de kültür sanat alanında yayınlar yapan Lena & Mama Yayınevinin sahibiyim.

SAMİM’in yeni dönem başkanı siz olursanız ne gibi icraatlarda bulunmayı düşünüyorsunuz?
Daha şimdiden planladığım çok sayıda proje ve etkinlik var. Fakat öncelikle belirtmek isterim ki bunların hangilerinin hayata geçirileceği, hangilerine önceliklendirileceği, yönetim kurulunda yer alacak olan arkadaşlarımızla birlikte demokratik bir biçimde tartışarak netleştireceğimiz şeyler. Yine de kendi adıma şu başlıklara öncelik vereceğimi söyleyebilirim; kadın girişimciler, kültür sanat, eğitim, sosyal girişimcilik.


Bu başlıklar altında neler yapmayı düşündüğünüzü örneklendirir misiniz?
Kadın girişimcilikle ilgili olarak, bölgemizde kadınların ekonomik hayata daha fazla katılımını teşvik etmek için kapasite geliştirme çalışmaları, eğitimler, seminerler düzenlemeyi planlıyorum.

Kültür sanat alanında, özellikle çocukların ve gençlerin kültürel ifadelerin üretimine katılacakları, yaratıcılıklarını tetikleyecek ortamlar yaratmayı amaçlıyorum. Bu bağlamda, ilçemizde Milli Eğitim Müdürlüğü ve okullarla iletişim ve işbirliği halinde edebiyat, müzik, tiyatro alanında yarışmalar düzenleyebilir, bu alanda başarılı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi destekleyebiliriz.

SAMİM’de daha önce gerçekleştirilmiş olan kariyer günlerini geliştirerek ve daha da fazla gence ulaşacak şekilde devam ettirmeyi planlıyorum. Böylelikle lise çağındaki gençlerin kendilerine en uygun mesleği seçerek hem mutlu hem de topluma fayda potansiyeli daha yüksek bireyler olmalarına katkı sunabileceğimizi düşünüyorum.


Sosyal girişimcilik konusunu da çok önemsiyorum. Derneklerin ekonomik anlamda sürdürülebilir bir yapıya kavuşması, bunun yanı sıra hem kendi çevrelerine hem de toplumun geneline sosyal, kültürel ve ekonomik katma değer sağlayabilmeleri için sosyal girişimciliğin çok önemli bir kavram olduğunu düşünüyorum. Bu alanda hem kendi bünyemizde bilinçlenmemiz için hem de derneğimize bağlı ne gibi sosyal girişimler gerçekleştirebileceğimize dair fikir üretebilmemiz için bu konuda başarılı olmuş örnek derneklerle işbirlikleri kurmayı planlıyorum.

Tüm bunlar için bölgedeki diğer dernekler ve platformlarla, İstanbul çapındaki etkin ve bilinir dernek, vakıf vb. kurumlarla işbirliği yapmayı arzu ediyorum.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3