BEYKOZ’DAKİ SİYASİLER BALIK KATLİAMINA SUSKUNLAR!

Yasağa rağmen Beykoz’da trol ve gırgır ağları ile balık katliamı haberimiz gündeme bomba gibi düşerken, ilçedeki siyasi parti ilçe başkanlarının bu duruma kulak tıkaması kamuoyunun tepkisini çekiyor.

BEYKOZ’DAKİ SİYASİLER BALIK KATLİAMINA SUSKUNLAR!

Yasağa rağmen Beykoz’da trol ve gırgır ağları ile balık katliamı haberimiz gündeme bomba gibi düşerken, ilçedeki siyasi parti ilçe başkanlarının bu duruma kulak tıkaması kamuoyunun tepkisini çekiyor.

01 Haziran 2020 Pazartesi 09:49
BEYKOZ’DAKİ SİYASİLER BALIK KATLİAMINA SUSKUNLAR!

HABERİMİZ BÜYÜK YANKI UYANDIRDI

‘Beykoz’da cinayeti seyrettiler’ başlıklı haberimizde av yasağına rağmen Yalıköy Dalyan’da trol ve gırgırlarla yapılan balık katliamını gündeme taşımıştık. Beykoz ve İstanbul halkının olaya seyirci kalan yetkililerle ilgili olarak CİMER’e şikayette bulunmaları ricasında bulunmuştuk. Konuya duyarsız kalmayan bir çok vatandaş CİMER’e şikayette bulunarak, güpegündüz yapılan balık katliamının durdurulmasını istemişti.

İLÇE BAŞKANLARININ SUSKUNULUĞU KAMUOYUNUN TEPKİSİNİ ÇEKİYOR

Beykoz’un birçok sorununda ortak mutabakata varıp tepki gösteren ilçe başkanlarının bu çok önemli konuda sessiz kalmaları komu oyunun tepkisini çekiyor. Avlanma yasağına rağmen güpegündüz yapılan balık katliamı tüm ilçe halkının dilindeyken, ilçe başkanlarının bu suskunluğuna kimse bir anlam vermiş değil. İlçe kamuoyu gazetemiz aracılığı ile; AK Parti İlçe Başkanı Hanefi Dilmaç, CHP İlçe Başkanı Aydın Düzgün, İYİ Parti İlçe Başkanı Akif Taşdemir ve MHP İlçe Başkanı Oğuzhan Karaman’a çağrıda bulunarak bu katliama seyirci kalmamaları gerektiğini hatırlattı.

BU GÜCÜ KİMDEN ALIYORLAR?

Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca salgın tedbirleri kapsamında alınan erken avlanma yasağı kararına rağmen Beykoz Yalıköy Dalyan’da adeta balık katliamı yapılıyor İki teknedeki onlarca kişi trol ve gırgır ağları ile denizde güpegündüz balık avlıyor Üstelik sokağa çıkma yasağında sosyal mesafe hiçe sayılarak. Bu avlanmayı yapanların nasıl ve kimden izin aldıkları gizemini koruyor. İlçe kamuoyu bu kişiler gücünü Ankara’dan mı alıyor? Acaba diyor.

BALIKLARIN YUMURTLAMA DÖNİMENE DENK GELEN AVLANMA!

Hamsi büyüklüğünde ve hatta çaça denilen hamsiden daha küçük bir balığı dahi yakalayan ağlar kullanılıyor. Hemen hemen bütün balıklar yumurtada olduğundan bu yapılan iş tam bir balık katliamına dönüşmüş durumda. Zira Karadeniz'e çıkıp yumurta dökecek balıklar bunu yapamadan yakalanıyor. Kısmen küçük tekneler için balık avlanma izni alınsa bile balıkların yumurtlama zamanında hiçbir şekilde balık avlanamaz ve büyük cezası var. Beykoz’daki bu balık katliamı da yumurtlama dönemine denk gelmesi işin vehamiyetini gözler önüne seriyor!

Son Güncelleme: 01.06.2020 12:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3