Beykoz’da Cinayeti Seyrettiler

15 Nisan’da başlayan av yasağı ve sokağa çıkma yasağına rağmen Beykoz kıyısındaki balıkçılar, sosyal mesafeyi hiçe sayarak trol ve gırgır ağları ile denizde güpe gündüz adeta balık katliamı yaptı.

Beykoz’da Cinayeti Seyrettiler

15 Nisan’da başlayan av yasağı ve sokağa çıkma yasağına rağmen Beykoz kıyısındaki balıkçılar, sosyal mesafeyi hiçe sayarak trol ve gırgır ağları ile denizde güpe gündüz adeta balık katliamı yaptı.

20 Mayıs 2020 Çarşamba 20:30

Balıkçılık av sezonu 31 Ağustos 2019 gecesi başlayıp ve 15 Nisan 2020’de sona erdi. Trol ve gırgır ile balık ile küçük balık artık yasak ve büyük cezası bulunuyor. Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca salgın tedbirleri kapsamında alınan erken avlanma yasağı kararına rağmen Beykoz Yalıköy Dalyan’da adeta balık katliamı yapıldı. İki teknedeki onlarca kişi trol ve gırgır ağları ile denizde güpe gündüz balık avladı. Üstelik sokağa çıkma yasağında sosyal mesafe hiçe sayılarak.

Boğazın göbeğindeki avlanmaya göz mu yumuldu?

Derelerde bile balık avlayanlara büyük ceza uygulayan sahil güvenlik, boğazının göbeğindeki bu avlanmayı nasıl görmediği tam bir muamma. Üstelik Beykoz emniyet müdürlüğüne yakın mesafedeki bu görüntüler görenleri hayrete düşürdü.

Sokağa çıkma yasağında akıl almaz görüntüler!

Boğazın ortasında gerçekleşen avlanmanın sokağa çıkma yasağında gerçekleşmesi ise ayrı bir muamma. Avlanma yasağı bir kenara, sokağa çıkma yasağında bu insanlar kimden nasıl izin aldı da sosyal mesafe hiçe sayılarak teknede balık avlıyor.? Yasa dışı avcılık yapmak büyük ceza gerektirirken, güpe gündüz gerçekleşen bu yasa dışı küçük balıkların avlanmayı gerçekleştirenler tespit edilip cezalandırılacak mı?

Balıklar büyümeden yok oluyor

Son yıllarda giderek artan bir vahşilik ile ağ gözenekleri daraltılarak hamsi büyüklüğünde ve hatta çaça denilen hamsiden daha küçük bir balığı dahi yakalayan ağlar kullanılmakta. Hemen hemen bütün balıklar yumurtada olduğundan bu yapılan iş tam bir balık katliamına dönüşmüş durumda. Zira Karadeniz'e çıkıp yumurta dökecek balıklar bunu yapamadan yakalanıyor.

Herkes izliyor!

Usulsüz avlanmaya; Beykoz Kaymakamı, Sahil Güvenlik, ilçe tarım müdürlüğü, ilçe emniyet müdürlüğü, İBB zabıtası ve Deniz Polisi ise seyirci kalıyor. İlçe kamuoyu ve olayı görenler yetkililerin biran önce harekete geçmesini bekliyor.

Flashaber Gazetesi olarak bu konun takipçisi olacağız. Beykoz ve İstanbul halkının olaya seyirci kalan yetkililerle ilgili olarak CİMER’e ŞİKAYETTE bulunmalarını önemle vurguluyoruz.

İletişim Sayfası: www.cimer.gov.tr
Telefon Hattı: 03125255555
Faks Hattı: 03125255831
ALO 153
AYRICA ŞİKAYETLERİNİZİ [email protected].tr mail adresine de gönderebilirsiniz. 

Son Güncelleme: 22.05.2020 10:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72