Belediyenden jet memuriyet hüllesi!

Her yıl yüz binlerce kişi ‘memur’ olabilmek için sınavlarda ter dökerken, belediyeler sınavsız memuriyet dağıttı. 21 belediye dışarıdan atadığı 126 kişiyi hülleyle memur yaptı.

Belediyenden jet memuriyet hüllesi!

Her yıl yüz binlerce kişi ‘memur’ olabilmek için sınavlarda ter dökerken, belediyeler sınavsız memuriyet dağıttı. 21 belediye dışarıdan atadığı 126 kişiyi hülleyle memur yaptı.

03 Şubat 2020 Pazartesi 13:50
Belediyenden jet memuriyet hüllesi!

Sayıştay'ın 2018 yılı denetim raporları, belediyelerin yıllardır özel kalem müdürlüğü üzerinden birçok kişiye nasıl sınavsız memurluk ve unvan dağıttığını ortaya koydu. Belediyelerde istinai olması gereken açıktan ve sınavsız atama yoluyla özel kalem müdürlüğüne atanan kişiler, kısa süre sonra başka kurumlarda memur oldu. Sayıştayın açıkladığı 2018 yılı denetim raporlarındaki 55 belediyenin 21’inde, son yıllarda 126 kişi bu yolla memuriyet veya unvan aldı. İŞKUR önünde kuyruğa da KPSS’ye de girmelerine gerek kalmadı.

Yüz binlerce emekçi boşa ter dökmüş

Yüz binlerce emekçi KPSS sıralarında ter dökerken birçok belediye, özel kalem müdürlüğü kadrosundaki istisnai sınavsız atamayla kadro ve unvan dağıtıyor. Sayıştayın belediye denetimlerinde yıllardır dikkat çektiği bu hile, 2018 yılına ilişkin denetim raporlarında da sıkça yer aldı. Sayıştayın yayımladığı 55 belediye denetim raporunda, 21 belediyenin bu yönteme başvurduğu ve 126 kişiye memuriyet veya kadro verildiği tespit edildi. Rapora göre belediyeler, özel kalem müdürlüğünde istisnai bir durum olması gereken sınavsız ve açıktan atama yoluyla bir kişiyi memur olarak işe alıyor. Ancak kısa süre sonra kişi, başka kamu kurumlarında memur, şef, müdür gibi çeşitli kadrolara atanıyor.

2 günde memurluk kapan var

Kimiler de görevde yükselme sınavına girmeden atama yoluyla başka unvanlara getiriliyor. Sınavsız memurluğa geçiş yöntemi olarak kullanılan özel kalem müdürlüğündeki atamalar o kadar kısa ki; 2 gün de memurluk kapan bile var. Belediyelerde kadrolaşmanın boyutu gözler önüne seriliyor. Denetim raporu açıklanmayan ve bazı belediyelerin geçmişteki uygulamalarıyla sayı yüzlerce kişiye ulaşıyor.

Son Güncelleme: 04.02.2020 10:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3