Ahmet Poyraz, garibandan alıp zengine verdi!

Çekmeköy M. Akif Mahallesi’nde bulunan Kemerdere Parkı yıkılarak Naturel Dekor’a peşkeş çekilmişti. Kamu zararı bir yana, yeni parkı az öteye taşıyarak garibanın bahçesi bile işgal ediliyor.

Ahmet Poyraz, garibandan alıp zengine verdi!

Çekmeköy M. Akif Mahallesi’nde bulunan Kemerdere Parkı yıkılarak Naturel Dekor’a peşkeş çekilmişti. Kamu zararı bir yana, yeni parkı az öteye taşıyarak garibanın bahçesi bile işgal ediliyor.

17 Ağustos 2020 Pazartesi 14:12
Ahmet Poyraz, garibandan alıp zengine verdi!

Böyle kıyak az görülür!

Çekmeköy Mehmet Akif Mahallesinde bulunan Kemerdere Parkı Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ve Ekibi tarafından yıkılarak Naturel Decor’a peşkeş çekilmişti. Yıkılan park alanı artık Naturel Decor oto parkı olarak kullanılıyor. 1565 m2‘lik parkta 700 m2 Yeşil alan, 865 Metrekare Sert zemin,225 Metrekare Basketbol Sahası ve 95 Metre kare Çocuk Oyun alanı bulunuyordu. 1/1000’lik planlarda Emsal 0,60 kat 3 olarak belirlenen ve konut alanı olarak belirlenen söz konusu alanın ticaret alanına dönüşmesi Naturel Decor’a başka bir kıyak olarak tarihe geçti.

Yeni parkı cebinizden mi yapıyorsunuz?

Naturel Decor’a peşkeş çekilip yıkılan park, az ötede yeniden yapılıyor. Bu sefer garibanın bahçesi de yeni park alanına katılıyor. İmtiyazlı kişiler için park yıkılırken, söz konusu garibanın bahçesi olunca belediye için hiç sorun olmuyor. Öte yandan rant için yıkılan ve yeniden yapılan park önemli bir kamu zararı oluşturdu. Keyfe keder ve rant için yıkılan ve yeniden yapılan parkın maliyeti ne olacak? Mahalle halkı, ‘’Bu parayı cebinizden mi ödeyeceksiniz, yoksa yine bizim vergilerimizle mi yapacaksınız?’’ diyor.

Neyin karşılığında bunca tantana?

Naturel Dekor için, koca parkın feda edilmesi ve kamu zararı oluşturularak yeni bir parkın yapılması akıllara birçok soruyu getiriyor. Tepkileri göze alan ve parkı yıkan belediyeye kamu adına soruyoruz: Tüm tepkileri göze alıp neyin karşılığında parkı yıktınız?, Naturel Decor ile ne gibi siyasi ve ticari bağlantınız bulunuyor?..

Mahalleli imza topluyor. Oy moy yok!

Parkın yıkılması nedeni ile tepkisini her defasında ortaya koyan mahalleli belediyeye karşı yeni bir hamle başlatıyor. Seramik fabrikası ve Naturel Decor’un içinden geçen ama şimdi kapalı olan sokağın yeniden açılması için imza topluyor. Rant olayına tepkili olan mahalle halkı, seçimlerde bunun hesabı görülecek diyor..

Son Güncelleme: 18.08.2020 13:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3