ADD Ümraniye ÇOCUK İSTİSMARINI protesto etti

Atatürk Düşünce Derneği Ümraniye Şubesi, çocuk istismarlarını düzenlidiği basın toplantısı ile protesto etti.

ADD Ümraniye ÇOCUK İSTİSMARINI protesto etti

Atatürk Düşünce Derneği Ümraniye Şubesi, çocuk istismarlarını düzenlidiği basın toplantısı ile protesto etti.

09 Eylül 2019 Pazartesi 09:53
ADD Ümraniye ÇOCUK İSTİSMARINI protesto etti

Ümraniye Çarşı metro durağındaki basın açıklamasına çok sayıda duyarlı vatandaş katıldı. ADD Şube sekreteri Hüseyin Okumuş, Şube Başkanı Zeynel Kızılay ve İl yöneticisi Ali İlhan Gülek çocuk istismarı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Açıklamada özetle şunlar söylendi:

Bu çağrıyı vakıflara, denetimden uzak yatılı kursların idarecilerine, onların sözde yöneticilerine, öğretmenlerine, dini istismar eden derneklere değil; doğrudan Cumhurbaşkanına, İçişleri Bakanlığı’na, Milli Eğitim Bakanlığı’na, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na yapıyoruz. Çocuk istismarına “dur!” diyecek, kadınlarımıza şiddeti önleyecek güç onların elindedir.

Eğer demokrasiyi sadece araç olarak görürseniz, ulusal egemenlikten, laiklikten, çağdaş eğitimden, insan hak ve özgürlüklerinden gittikçe uzaklaşırsanız, tarikat ve cemaatlerle kol kola girerseniz, onları korursanız, her istediklerini verirseniz, yaptıkları karşısında üç maymunu oynarsanız ve siyaseten onlardan medet umarsanız bu sonuç kaçınılmazdır. Çocuklarımızı koruyamazsınız, kadınlarımızı koruyamazsınız, ülkemizi, geleceğimizi koruyamazsınız! Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk: “Vatanı korumak çocukları korumakla başlar.” derken, “Çocuklar her türlü ihmal ve istismardan korunmalı, onlar her koşulda yetişkinlerden daha özel ele alınmalıdır.” derken bu tehlikelere dikkat çekmek istiyordu. Sorumlulara soruyoruz, Ruhsatsız, izinsiz kurslar nasıl açılabilmektedir? Bunların kapatılmamasının ve denetlenmemesinin nedeni nedir?


 

Son Güncelleme: 09.09.2019 10:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72