Memur için zam görüşmeleri başladı!

 Memur ve memur emeklileri için zam ve sosyal haklar görüşmeleri bugün başladı

Memur için zam görüşmeleri başladı!

 Memur ve memur emeklileri için zam ve sosyal haklar görüşmeleri bugün başladı

01 Ağustos 2017 Salı 15:23
Memur için zam görüşmeleri başladı!

Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'nın bakanlık koltuğundaki ilk önemli imtihanı, memur konfederasyonlarıyla yürütülecek toplu iş sözleşmesi görüşmeleri olacak. Görüşmeler bugün başlıyor

TİS görüşmelerinin başında Çalışma Bakanı Julide Sarıeroğlu bir konuşma yaptı.

Yaklaşık 3 milyon 200 bin kamu görevlisi ile 1 milyon 900 bin memur emeklisini doğrudan ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, başkanlık etti.

Bakan Eroğlu görüşmelerin basın açık bölümünde yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasındaki gelişmelere değindi. Diyaloğu esas alan ve azami müştereklerde anlaşma sağlanan bir görüşme yürütmeyi ümit ettiklerini söyledi.

Kamu İşveren Heyeti temsilcileri ile Memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen ve KESK yetkililerinin katılımıyla gerçekleşecek görüşmelerde, memur konfederasyonlarının zam teklifleri ele alınacak.

Memur-Sen, 2018’in ilk altı ayında yüzde 10, ikinci altı ayında yüzde 6, 2019’un ilk altı ayında yüzde 10, ikinci altı ayında yüzde 8 zam istiyor.

KESK ise OHAL’in kaldırılması ve KHK’lerin iptali ile en düşük maaşın kira, yakıt, çocuk ve aile yardımı hariç 3 bin 450 TL’ye çıkarılmasını talep ediyor.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3