İsmail Erdem başı önde dinledi

SANİAD'ın kongresinde CHP Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi hükümetin...

İsmail Erdem başı önde dinledi

SANİAD'ın kongresinde CHP Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi hükümetin...

17 Eylül 2013 Salı 14:11
İsmail Erdem başı önde dinledi

Hamzaçebi ve Külünk Sancaktepe’de konuştu

İsmail Erdem başı önde dinledi

 

SANİAD’ın kongresinde CHP Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi hükümetin ekonomi politikasını eleştirirken, Külünk ise açılım ve demokrasi paketini anlattı. Kongreye İsmail Erdem’in mahçup ve moralsiz hali damgasını vurdu.

Sancaktepe Sanayici ve İş Adamları Derneği (SANİAD) olağan genel kurul kongresini gerçekleştirdi. Kongreye tek liste halinde giren mevcut Başkan Adil Coşkun yeniden seçilerek güven tazeledi. Kongrede her ne kadar başka başkan adayı çıkmasa da siyasi parti temsilcilerinin katılımı ve söylemleriyle oldukça heyecanlı geçti. Özellikle Belediye Başkanı İsmail Erdem’in kongredeki mahçup ve moralsiz hali dikkatlerden kaçmadı.

""

Katılımcılar heyecanı artırdı…

Kongreye; CHP Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Ak Parti Marmara Bölge Sorumlusu Ahmet Baha Öğütgen, Sancaktepe İlçe Kaymakamı Feyzullah Özcan, CHP Sancaktepe İlçe Başkanı Ayten Durmuş, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, eski Baro başkanı ve derneğin yönetim kurulu ile üyeleri katıldı. SANİAD Başkanı Adil Coşkun yaptığı açılış konuşmasında derneğin geçen süre içerisindeki çalışmalarından bahsederek iş adamlarına yönelik yaptıkları projeleri anlattı. Coşkun, yeni dönemde de aynı heyecan ve kararlılıkla çalışacaklarını vurguladı.

""

Hamzaçebi, ekonomiyi eleştirdi

Hamzaçebi konuşmasında, “Türkiye’de esas mesele ekonomiyi yeniden üretir ve istihdam yaratır hale getirmektir” dedi ve Türkiye'de 6 milyon işsiz olduğunu ifade ederek, iş alanı yaratan bir ekonomik politika uygulamayı taahhüt ettiklerini söyledi. Türkiye ekonomisinin cari açık vermesinin 2000'den itibaren uygulanan politikaların doğal sonucu olduğunu ifade eden Hamzaçebi, cari açığa neden olan en önemli sorunun tasarruf eksikliği olduğunu vurguladı. Türkiye’nin hala ayağı yere basan bir ekonomi politikası üretemediğini söyleyen Hamzaçebi, “Bunun sıkıntısını siz işadamları görüyor. İş adamlarımız henüz geleceğe ne yazık ki umutlu bakamıyor” dedi.

""

Külünk, anayasa paketini anlattı

Konuşmasında Türkiye’nin gelecek yüzyıla yön verebilecek örnek bir anayasaya sahip olması gerektiğini söyleyen Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk; ‘’İçinde bulunduğumuz coğrafya, kendilerine örnek alabilecekleri bir anayasaya ihtiyaç duymaktadır. Özgürlükçü, çağdaş, dinamik ve demokratik bir anayasaya ihtiyaç var. Siparişle değil toplumun her kesimin katılımıyla hazırlanan bir anayasa yapmak istiyoruz. Bunun için tüm STK’lara görev düşüyor” dedi.

""

Külünk, yüzü asık İsmail Erdem’e ne dedi?

SANİAD’ın kongresine katılan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’in her zaman olduğu gibi yüzünün asık ve moralinin bozuk olduğu dikkatlerden kaçmadı. İş adamlarıyla pek de iyi ilişkiler içinde olmadığı bilinen Erdem’in sessizliği de dikkat çekiciydi. Kongreye sonradan katılan Ak Parti Milletvekili Metin Külünk’ün, Belediye Başkanı İsmail Erdem’e kimsenin duyamayacağı şekilde bir şeyler söylemesi ise merak uyandırdı. Başkan Erdem, Külünk’ü sadece dikkatlice dinlemekle yetindi. Öte yandan Ak Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Azmi Ekinci kongreye katılmadı.

"" 

 

Tepkilerden çekinen Ak Parti İlçe Başkanı Azmi Ekinci SANİAD’ın kongresine katılmadı

 

 

 

 

 

Son Güncelleme: 17.09.2013 14:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3