İstanbul Medya Azarbaycan Tartar’ı ziyaret etti

İstanbul Medya öncülüğündeki heyet, Kamu Siyasal Süreç ve Uluslararası Araştırmalar Merkezi’nin (ISBAM) daveti üzerine Azarbaycan’ı gelerek Tartar 'a ziyarette bulundu.

İstanbul Medya Azarbaycan Tartar’ı ziyaret etti

İstanbul Medya öncülüğündeki heyet, Kamu Siyasal Süreç ve Uluslararası Araştırmalar Merkezi’nin (ISBAM) daveti üzerine Azarbaycan’ı gelerek Tartar 'a ziyarette bulundu.

30 Eylül 2021 Perşembe 11:23
İstanbul Medya Azarbaycan Tartar’ı ziyaret etti

Gezi kapsamında İstanbul Medya Başkanı Ali Rıza Yıldız ve Gökhan Balcı Tartar Bölgesi İcra Başkanı Mustakim Memmedov ile bir araya geldi. Toplantıya, Ulusal Meclis Milletvekili Sahib Aliev ve Kamu Siyasi Süreçler ve Uluslararası Çalışmalar Merkezi Başkanı katıldı.

Bölge başkanı, kardeş Türkiye ' den medya temsilcilerine bölge hakkında detaylı bilgi verdi. Azerbaycan ve Türkiye arasındaki kardeşlik ilişkilerinin kadim tarihini anlattı. Türkiye ve Azerbaycan, tarihinin en zor döneminde birbirlerine kardeş desteğini gösterdiklerini kaydetti. 44 gün süren Vatanseverlik Savaşında ülkemizin doğru sesini dünya toplumuna doğru ve tarafsız bir şekilde ulaştıran Türkiye medya temsilcilerine teşekkür ettiler.

Ardından ilçe başkanı, 44 gün süren Vatanseverlik savaşında bölgeye verilen tahribatlar ve ortadan kaldırılması için yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, 44 günlük Vatanseverlik Savaşında 16 bin 277 topçu olduğunu söyledi, Ermenistan askeri birlikleri tarafından Tartar bölgesine tanklar, grad mermisi, 21 yasak füze atıldı. Sonuç olarak 16 sivil şehit oldu, 63 kişi yaralandı. 3663 konut 301 konut 1741 konut 301 konut 83 konut 83 konut 47 konut 184 yetimhane kreşe 12 yetimhane , 16 okul, 10 tıp enstitüsü, 7 kültür enstitüsü, İlk meslek okulu, Müzik okulu, Kulüp Toplum Merkezi ve köy tıp istasyonları, 30 idari tesis, 103 18 tarım makinesi, 505 Tarım makinesi 505 ekim alanı zarar gördü

Vatandaşlara ait 161 büyük ölçekli hayvan, 393 büyük ölçekli hayvan ve 24 arı ailesi imha edildi. 58 müstakil ev, 2 ev, 1 konut olmayan alan, 2 sosyal tesis tamamen yıkıldı. Misafirler ilçe başkanına samimi kabul ve detaylı bilgi için teşekkürlerini iletti.

44 gün süren Vatanseverlik Savaşı sırasında Tartar bölgesine verdiği tahribatı yansıtan fotoğraf ve stantlarla misafirler tanıştı, ardından Kurtuluş Savaşı’nın yıldönümünde Sugovushan ve Taliş köylerini ziyaret etti İşgal. Toplantının sonunda partiler birbirlerine hatıra hediyeleri takdim etti.

Son Güncelleme: 05.10.2021 16:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3